ΠΑΣΟΚ: Πολιτική «εγκαινίων» από Τσίπρα προ ΔΕΘ

ΠΑΣΟΚ: Πολιτική «εγκαινίων» από Τσίπρα προ ΔΕΘ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική «εγκαινίων» με μόνο σκοπό τον εντυπωσιασμό, δίχως απολύτως καμία ουσία, καταλογίζει η Χαρ. Τρικούπη στην κυβέρνηση. Τελευταίο κρούσμα, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τα εγκαίνια που θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών, έναν οδικό άξονα ο οποίος σε σημαντικό βαθμό παραμένει εργοτάξιο. Οπως αναφέρουν από τη Χαρ. Τρικούπη, τα εγκαίνια πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή με την έναρξη λειτουργίας δύο σταθμών διοδίων όπου οι διερχόμενοι οδηγοί θα καλούνται να πληρώσουν για τη χρήση ενός αυτοκινητοδρόμου ο οποίος είναι, φανερά, πολύ μακριά από την ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αυτή η πολιτική «εγκαινίων» έχει ως μοναδικό στόχο να παρέχει στον κ. Τσίπρα κάποια «θετικά» παραδείγματα ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και, παράλληλα, λόγω της γενικής αδυναμίας της κυβέρνησης να παρουσιάσει κάτι απτό στον τομέα της ανάπτυξης ή της κοινωνικής πολιτικής.

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θ. Παπαθεοδώρου κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη ζητώντας να μάθει για ποιο λόγο η κυβέρνηση δίνει εντολή για λειτουργία δύο σταθμών διοδίων στην Κορίνθου – Πατρών, κίνηση η οποία θα διπλασιάσει το κόστος όσων μετακινούνται ανάμεσα στην Αθήνα και την αχαΐκή πόλη. «Οι επικοινωνιακοί σχεδιασμοί του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Σπίρτζη δεν αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, αφού δεν μας έχουν ακόμα “αποκαλύψει’’ ούτε πότε θα τελειώσει το έργο ούτε αν θα ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός με βάση τον αρχικό της σχεδιασμό (Κόρινθος – Πάτρα, Πύργος – Τσακώνα). Οι πολίτες δεν έχουν πια αυταπάτες ούτε πείθονται από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του κυβερνητικού επιτελείου», καταλήγει ο κ. Παπαθεοδώρου.

Από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν, επίσης, την κυβέρνηση ότι αποφεύγει ακόμη και να απαντήσει σε ζητήματα τα οποία προκαλούν προβλήματα σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Εν προκειμένω, η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου κατηγορεί τον κ. Π. Κουρουμπλή ότι αποφεύγει να εμφανιστεί στη Βουλή και να δώσει πειστικές απαντήσεις για το γεγονός ότι 36.769 παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Τονίζει ότι «τα κριτήρια επιλογής για την τοποθέτηση των παιδιών ήταν ετερόκλητα και αδιαφανή. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλεται, τηρήθηκε σειρά προσέλευσης, σε άλλες μοριοδότησης, και σε άλλες επιλογή δημοτών, με αποτέλεσμα πολλοί δικαιούχοι να βρεθούν αδικαιολόγητα εκτός δομών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή