Eπενδύσεις 4-5 εκατ. δρομολογεί η Fourlis έως τα τέλη του έτους

Eπενδύσεις 4-5 εκατ. δρομολογεί η Fourlis έως τα τέλη του έτους

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τα τέλη του 2016 o όμιλος Fourlis αναμένεται να δαπανήσει κεφάλαια ύψους 4-5 εκατ. ευρώ για να υλοποιήσει τις εξής επενδύσεις: α) να προστεθεί ένα ακόμη σημείο παραγγελιοληψίας (pick up point) της ΙΚΕΑ στη Βάρνα της Βουλγαρίας, β) να δημιουργηθούν τέσσερα νέα σημεία πώλησης της Intersport και γ) να εγκατασταθεί σύστημα SAP στις θυγατρικές της Τουρκίας. Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της διοίκησης με ξένους και εγχώριους αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Απόστολος Πεταλάς υπογράμμισε: «Ο μήνας που ξεκίνησε θα δώσει το στίγμα για τις κινήσεις το επόμενο διάστημα. Και αυτό διότι ο Σεπτέμβριος αποτελεί το 40% του τζίρου του γ΄ τριμήνου και έχει σημαντική βαρύτητα σε απόλυτους αριθμούς και ως ένδειξη για την καταναλωτική τάση».

Οι επικεφαλής της εταιρείας δεν προχώρησαν πάντως σε προβλέψεις, καθώς το διαθέσιμο εισόδημα αναμένεται να επηρεαστεί από την υψηλή φορολογία, ωστόσο τόνισαν πως το περασμένο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου κατεγράφησαν θετικές επιδόσεις σε ΙΚΕΑ και Intersport, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καλύτερη είναι η εικόνα στις αγορές του εξωτερικού, με τον όμιλο να καταγράφει διαρκή αύξηση πωλήσεων σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, όχι όμως και στην Τουρκία λόγω των γεγονότων του καλοκαιριού. Στη γειτονική χώρα η Fourlis πραγματοποιεί περίπου το 5% του ενοποιημένου τζίρου της. Υπενθυμίζουμε ότι ο εισηγμένος όμιλος το φετινό α΄ εξάμηνο εμφάνισε ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 3,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ) παρουσίασε πωλήσεις 127,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 αυξημένες κατά 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 (117,5 εκατ. ευρώ). Σήμερα, λειτουργούν συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης λειτουργούν 6 σημεία παραγγελιοληψίας προϊόντων ΙΚΕΑ στη Ρόδο, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Κομοτηνή και στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας. Τέλος, το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΙΚΕΑ (ecommerce) είναι σε πλήρη λειτουργία και στις τρεις χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο. Στη λιανική αθλητικών ειδών (Intersport), οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 6,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, στα 65,9 εκατ. έναντι 62,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή