Επενδύσεις 800 δισ. σε ψηφιακές υποδομές

Επενδύσεις 800 δισ. σε ψηφιακές υποδομές

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη χρειάζεται επενδύσεις 600 με 800 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών της προκειμένου να φθάσει τις ΗΠΑ και την Κίνα, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας στην Ε.Ε. Ο επίτροπος Γκίντερ Ετινγκερ παρότρυνε τους συμπολίτες του στην Αυστρία να απορρίψουν τις ακραίες θέσεις που εκφράζονται από πολιτικά κόμματα, διότι έτσι είναι πιθανό να παρεμποδιστεί η είσοδος ταλέντων στην ενιαία αγορά. «Εάν η Ευρώπη δεν αναπτύξει δίκτυα οπτικών ινών και ασύρματα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων 5G, τότε θα χάσουμε σημαντικές εφαρμογές», δήλωσε σε ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας που έλαβε χώρα στην Αυστρία. «Επενδύσεις της τάξεως των 600 με 700 δισ. ευρώ είναι απαραίτητες στην ευρύτερη Ευρώπη» είπε σε πάνελ του φόρουμ European Alpbach.

Στη λίστα των χωρών πρόσθεσε την Ελβετία, την Ουκρανία και τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων. Τόνισε, επίσης, πως θα επισκεφθεί και άλλα κράτη για να συζητήσει την αναγκαιότητα εναρμονισμένων τεχνολογικών κριτηρίων, επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρει η Ευρώπη να ανταγωνιστεί τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Amazon και η Google.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή