Ποτάμι για τηλεοπτικές άδειες: 7 λόγοι που δεν πρέπει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση

Ποτάμι για τηλεοπτικές άδειες: 7 λόγοι που δεν πρέπει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανακοίνωσή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών, το Ποτάμι επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση -ότι το φάσμα χωράει μόνο 4 άδειες!- και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Η τηλεοπτική λοταρία της κυβέρνησης απέδωσε τελικά 246 εκατομμύρια (για άδειες δεκαετίας συνολικού διαφημιστικού τζίρου -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης- άνω των 2 δισ. ευρώ).

Αν η κυβέρνηση είχε "μελετήσει" την πρόταση του Κινήματός μας για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό αδειών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ:

Η συνταγματική τάξη δεν θα είχε παραβιαστεί

• Το δημόσιο θα είχε εισπράξει συνολικά περισσότερα λεφτά

• Ο ανταγωνισμός θα ήταν μεγαλύτερος

• Ο πλουραλισμός θα ήταν μεγαλύτερος

• Οι εργαζόμενοι θα ήταν περισσότεροι

• Η δυνατότητα ελέγχου της ενημέρωσης από την εκάστοτε κυβέρνηση θα ήταν μικρότερη

• Θα είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επιχειρήσεις που εξαρτώνται άμεσα από κρατικό χρήμα (εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου)

Η κυβέρνηση όμως επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση -ότι το φάσμα χωράει μόνο 4 άδειες!- και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των κυβερνητικών ότι "μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες" τους απαντάμε: "στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας"».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή