Ελληνες της Διασποράς σε γραμματόσημα

Ελληνες της Διασποράς σε γραμματόσημα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα γραμματόσημα με την απεικόνισή τους κράτησαν χθες στα χέρια τους γνωστοί Ελληνες της διασποράς, τιμώμενα πρόσωπα της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων που κυκλοφορούν τα ΕΛΤΑ, με τίτλο «Διακεκριμένες ελληνικές προσωπικότητες». Χθες τιμήθηκαν σε εκδήλωση παρουσίασης της αναμνηστικής σειράς, που πραγματοποίησαν τα ΕΛΤΑ στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, οι Κώστας Γαβράς, δρ Παναγιώτης (Πίτερ) Χ. Διαμαντής, Ιωάννης Α. Κατσιματίδης, ενώ ο Γεώργιος Στεφανόπουλος και η Ρίτα Γουίλσον, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα. Τα τιμώμενα πρόσωπα βραβεύθηκαν εν συνεχεία από το φιλανθρωπικό Ιδρυμα Ιnternational Foundation for Greece για τον ενεργό τους ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής πραγματικότητας.

Οι ίδιοι μίλησαν με θέρμη για τις ελληνικές τους ρίζες αλλά και για τη δράση τους στο εξωτερικό, ευχαρίστησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την τιμή που τους έκαναν και υποσχέθηκαν να κάνουν και στο μέλλον ό,τι μπορούν ώστε να αξιοποιηθούν η γνώση και η δύναμη της διασποράς.

Τα τιμώμενα πρόσωπα μετέβησαν μετά την παρουσίαση των γραμματοσήμων, που έγινε από την πρόεδρο των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυράκη, μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους τους, στο ταχυδρομικό κατάστημα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να ταχυδρομήσουν πρώτοι κάρτες με τα γραμματόσημά τους σε αγαπημένα τους πρόσωπα, εγκαινιάζοντας το ταξίδι των γραμματοσήμων τους ανά τον κόσμο.

«Για πέντε Ελληνες που σημάδεψαν με το έργο τους το παγκόσμιο γίγνεσθαι, ανοίγοντας δρόμους στα γράμματα και στις τέχνες, στην επιστήμη, στην επιχειρηματικότητα, στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», έκανε λόγο η κ. Σταυράκη. Γιατί η Ελλάδα ήταν πάντα ένα ταξίδι. Ενα ταξίδι προς το μέλλον γεμάτο μόχθο και αγωνία, γεμάτο ανθρώπινες ιστορίες, γραμμένες με το μελάνι της αναζήτησης, της έμπνευσης και της επιμονής», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή