ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο τηλεοπτικός πόλεμος των τριών ημερών - μάχη για την τρίτη άδεια, 117 γύροι για να «κλείσει» η τέταρτη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενδεικτική του σκληρού «πόκερ» που παίχτηκε στο τραπέζι της δημοπρασίας και οδήγησε στην ανάδειξη ως προσωρινών υπερθεματιστών των ομίλων Σκάι, Καλογρίτσα, Αντ1 και Μαρινάκη είναι και η αναλυτική κατάσταση της διαδικασίας δημοπρασίας όπως καταγράφηκε από την Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Μετά την πρώτη άδεια, που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ σχετικά νωρίς και με το χαμηλότερο τίμημα, ακολούθησε σκληρή μάχη μεταξύ των διεκδικητών, ενώ «σφαγή» έγινε για την τρίτη και τέταρτη άδεια, με την τελευταία μάλιστα να κρίνεται μετά από 117 προσφορές, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πως εξελίχθηκε ο διαγωνισμός

Την πρώτη άδεια εξασφάλισε σχετικά σύντομα, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης ο ΣΚΑΪ, καταβάλλοντας τίμημα 43,6 εκατομμυρίων ευρώ, έπειτα από 56 γύρους «χτυπημάτων».

Εβδομήντα οκτώ πονταρίσματα χρειάστηκαν για να «κλειδώσει» η δεύτερη άδεια, στις 15:25 της Τετάρτης, με το σχήμα Καλογρίτσα να την εξασφαλίζει έπειτα από 78 «χτυπήματα», έναντι 52,6 εκατ.

Σκληρή μάχη έγινε για την τρίτη και την τέταρτη άδεια. Μετά από περίπου 19 ώρες και 99 προσφορές ο Θ. Κυριακού του ΑΝΤ1 την εξασφάλισε για 75,9 εκατ.

Για την τελευταία άδεια, η οποία δόθηκε στις 2:30 περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής, χρειάστηκαν 117 «χτυπήματα», με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αναδεικνύεται νικητής, έναντι 73,9 εκατ. ευρώ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ