Ταράτσες με θέα Ακρόπολη

5' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυγουστιάτικες εξορμήσεις για φαγητό και ποτό με φόντο τον Παρθενώνα – και όχι μόνο.

Ταράτσες με θέα Ακρόπολη-1

Από το μπαλκόνι βλέπετε τους φουριόζους οδηγούς της φασαριόζικης Πειραιώς, τις γύρω αδειανές ταράτσες και ευθεία απέναντι την Ακρόπολη. Εναλλακτική μουσική, μέσος όρος ηλικίας 30-35, συχνές προβολές video art ή ταινιών βωβού κινηματογράφου στον πλαϊνό τοίχο. Ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα. Εχουν λανσάρει το «παποτό», διάφορα κοκτέιλ σε μορφή γρανίτας, σε ξυλάκι παγωτού. Ανοιχτά από τις 11.00. Ν. Δ.

Πειραιώς 84, Αθήνα, Τ/210-34.25.335. Ποτό από 7€.


Kuzina

Δεν βλέπει Ακρόπολη, αλλά η ταράτσα του εστιατορίου Kuzina έχει θέα στο Θησείο και στο ναό του Ηφαίστου. Το φαγητό υπογράφει ο σπουδαίος Αρης Τσανακλίδης και είναι μεσογειακό με εξωτικές πινελιές – το fusion είναι τάση που από τους πρώτους έφερε στην αθηναϊκή σκηνή. Καλή λίστα κρασιών, ήπιος φωτισμός, έμπειρο σέρβις, γλυκιά ατμόσφαιρα. Αγγ. Ρ.

Αδριανού 9, Αθήνα, Τ/210-32.40.133. Kόστος: περίπου 30-40€/άτομο


Ταράτσες με θέα Ακρόπολη-2

Στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου. Η πιάτσα στο Μοναστηράκι πιάτο, η Ακρόπολη τόσο κοντά, νομίζεις πως θα την πιάσεις. Το μέρος είναι εξαιρετικά δημοφιλές, ειδικότερα σε εφήβους και νέους, ετοιμαστείτε για έντονη βαβούρα μέχρι να βολευτείτε – κάπως στριμωχτά. Ο Θοδωρής Πύριλλος και η ομάδα του επιμελούνται ένα κοκτέιλ-μενού που φέρει τον τίτλο «Time Machine» και παρουσιάζει κοκτέιλ μέσα από την ιστορία των ποτών σε διάφορες μητροπόλεις. Comfort food από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Ανοιχτά από το πρωί για καφέ. Ν. Δ.

Μιαούλη 2, Μοναστηράκι, Τ/210-32.44.244. Κοκτέιλ από 10€


Ταράτσες με θέα Ακρόπολη-3

Αποκαλύπτουμε ένα μυστικό. Στην κορυφή ενός παλιού ανακαινισμένου νεοκλασικού, που φιλοξενεί το πιο μοντέρνο hostel της πόλης, βρίσκεται μια ταράτσα μικρή -μοιάζει με σπιτιού- που βλέπει Ακρόπολη. Δεν χωράει πολύ κόσμο, επίσης δεν έχει μπαρ. Θα χρειαστεί να πάρετε το ποτό σας οι ίδιοι από το μπαρ του ξενοδοχείου. Ευνοούνται οι γνωριμίες με τους πελάτες, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, με διάθεση για κουβεντολόι. Παρακαλούμε σεβαστείτε τους ενοίκους κάνοντας ησυχία. Ν. Δ.

Σαρρή 16, Ψυρρή, Τ/213-02.37.244. Ποτό από 8€


Στροφή

Από το 1975 που άνοιξε, η Στροφή προσφέρει σε Ελληνες και ξένους ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και γλυκά. Η θέα, ίσως η ωραιότερη στον κόσμο, ο Παρθενώνας. Μεγάλη ελληνική κάβα. Ευγενέστατο σέρβις, πολιτισμένος χώρος και συμπαθητικές τιμές. Κ. Π.

Ροβέρτου Γκάλλι 25, Τ/210-92.14.130. Κόστος: 30€/άτομο


Ταράτσες με θέα Ακρόπολη-4

Ωραία θέα (στην Ακρόπολη – πού αλλού;), ωραία κουζίνα από την έμπειρη σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη, στην ταράτσα του ξενοδοχείου Zillers στη Μητροπόλεως. Δοκιμάστε το τραχανότο με μελάνι σουπιάς και το «χωριάτικο» ριζότο. «Σοβαρά» κοκτέιλ διά χειρός Γιάννη Σαμαρά, μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. Η εσωτερική σάλα (ανοιχτή τώρα το καλοκαίρι) έχει στον έναν τοίχο έναν εντυπωσιακό κάθετο κήπο. Aγγ. Ρ.

Μητροπόλεως 54, Τ/210-32.22.277. Κόστος: 35-40 €/άτομο


Αττικός

Σε πρώτο πλάνο το Ηρώδειο και πίσω ο Ιερός Βράχος. Δεν είναι, όμως, μόνο η θέα το κίνητρο για να ανέβει κανείς στην ταράτσα του Αττικού. Το βασικότερο είναι η κουζίνα του, ελληνική, με καλές γεύσεις – σοφρίτο, παστιτσάδα και γεμιστά νοστιμότατα. Είναι και η εξυπηρέτηση – ευγενής και όχι κραυγαλέα. Κάβα μόνο με ελληνικές ετικέτες. Ι. Β.

Γαριβάλδη 7, Ακρόπολη, Τ/210-92.15.256. Κόστος: 20-25€/άτομο (με 1 ποτήρι κρασί)


Hytra

Το καλοκαίρι η βραβευμένη με αστέρι Michelin Hytra ανεβαίνει στην ταράτσα της Στέγης. Η θέα στην πόλη, στο λόφο του Φιλοπάππου, στη Συγγρού και στην Ακρόπολη απρόσκοπτη. Το φαγητό γκουρμέ μεσογειακό, με τεχνικές και κόλπα της υψηλής κουζίνας. Οι τιμές και αυτές υψηλές. Μπορείτε, βέβαια, να ανέβετε μόνο για ποτό ή για το πιο «μπιστρό» μενού του «Hytra Απλά», που κοστίζει λιγότερο. Αγγ. Ρ.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος, T/217-70.71.118. Kόστος: περίπου 30-70 €/άτομο


Couleur Local

Μοναστηράκι downtown. Μπαίνεις σε μια στοά με παλαιοπωλεία, ανεβαίνεις στον τρίτο όροφο και βλέπεις μια ανέμελη, χαρούμενη πλευρά της Αθήνας. Απέναντι ο Παρθενώνας. Καφές, ποτό, φαγητό, βραδιές με DJ. Προτείνεται για τα δροσερά απογεύματα για συζητήσεις και κοκτέιλ. Ν. Δ.

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, Τ/216-70.04.917. Κόστος: κοκτέιλ από 7,50€, φαγητό από 15€/άτομο


Bread and Roses

Φθηνό φαγάδικο σε μια στοά. Διαλέγεις σαλάτα, κυρίως και συνοδευτικό, κάθεσαι, σου φέρνουν ψωμί, νερό και ένα γεμάτο πιάτο με ό,τι επέλεξες. Το μενού αλλάζει κάθε μέρα και περιλαμβάνει ελληνικά και έθνικ φαγητά, σουτζουκάκια αλλά και κάρι. Προτιμήστε τα μαγειρευτά από τα τηγανητά. Τώρα το καλοκαίρι ανεβαίνουμε στη σουλουπωμένη αστική ταράτσα τρεις ορόφους πάνω, με λουλουδάκια, μυρωδικά και γλάστρες, ανάμεσα στις ψηλές πολυκατοικίες της Ομόνοιας, πολύ γκρίζο τριγύρω, νιώθεις μικροσκοπικός. Ανοιχτά από το μεσημέρι. Ν. Δ.

Πανεπιστημίου 64, Ομόνοια, Τ/210-38.02.898. Κόστος: 6,20€/για το πιάτο συνολικά


Gazarte

Από τις πιο δημοφιλείς ταράτσες του Γκαζιού, βλέπει την πολύβουη γειτονιά, βιομηχανικά κτίρια αλλά και την Ακρόπολη, από μακριά. Θαμώνες, άνθρωποι του καλλιτεχνικού στερεώματος. Ποτά και κοκτέιλ, με ωραίες μουσικές επιλογές. Για το κρασί υπάρχει πιατέλα τυριών και αλλαντικών. Ν. Δ.

Βουτάδων 32-42, Κεραμεικός, Τ/210-34.60.347. Κόστος: ποτό από 8€


Ταράτσες με θέα Ακρόπολη-5

Από την ταράτσα του καινούργιου μπουτίκ ξενοδοχείου της πόλης «AthensWas» βλέπεις Ακρόπολη, Βασ. Αμαλίας και Συγγρού με μία ματιά. Η κουζίνα μεσογειακή, μοντέρνα, κομμάτι… αφρίζουσα, έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις, αλλά θεωρώ πως θέλει λίγη δουλειά ακόμη. Εκλεκτά κοκτέιλ. Αγγ. Ρ.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Τ/210-92.00.240. Κόστος: περίπου 40€/άτομο


Ταράτσες με θέα Ακρόπολη-6

Εχει χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα rooftop μπαρ διεθνώς. Οχι άδικα. Από τον «γαλαξία» του δωδέκατου ορόφου του Χίλτον έχεις όλη την πόλη στο πιάτο, το περιβάλλον είναι μοντέρνα αστικό, η ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικη. Ιδανικό για ρομαντικές βραδιές αλλά και επιχειρηματικά δείπνα. Ενδιαφέρουσα λίστα με κοκτέιλ, πληρέστατη κάβα σε αποστάγματα και κρασί από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Διεθνής και η κουζίνα με σούσι και ιδιαίτερες κοπές κρέατος. Ν. Δ.

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, Τ/210-72.81.402. Κόστος: 60-70€/άτομο (για φαγητό), ποτό από 11€


Οι ταράτσες των ξενοδοχείων του Συντάγµατος

Ταράτσες με θέα Ακρόπολη-7

Κουζίνα αστέρων από τον έµπειρο σεφ Αστέριο Κουστούδη, στην αριστοκρατική ταράτσα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Εκτενής λίστα κρασιών. Επιδόρπια φίνα. Οι τιµές ανάλογες του όλου. Θέα στην Ακρόπολη καρτ-ποσταλική. Αγγ. Ρ.

Πλ. Συντάγµατος, Τ/210-33.30.766. Kόστος: 60-70€/άτοµο


Tudor Hall

Στο πολυτελές περιβάλλον του ρετιρέ του ξενοδοχείου «King George» θα απολαύσετε τη στέρεη, εµπνευσµένη και άρτιας τεχνικής ελληνική κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου. Κρασιά για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Η Ακρόπολη στο πιάτο. Αγγ. Ρ.

Πλ. Συντάγµατος, Τ/210-33.30.265. Κόστος: 55-70€/άτοµο


New Art Lounge

Στο ρετιρέ του New Hotel. Θέα στην πόλη και την Ακρόπολη. Το προτιµώ για τα ούλτρα µοντέρνα κοκτέιλ του. Αγγ. Ρ.

Φιλελλήνων 16, Τ/210-32.73.170. Κόστος: 55-60€/άτοµο (για φαγητό)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή