FIFA: Σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου

FIFA: Σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου ζητεί η FIFA με επιστολή που έχει σταλεί στην ΕΠΟ και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην επιστολή, που συντάχθηκε κατόπιν της κοινοποίησης στη FIFA των αποφάσεων που ελήφθησαν από την ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της περασμένης Τρίτης, επισημαίνεται η ανάκληση της από 1ης Αυγούστου απόφασης της ομοσπονδίας, με την οποία άλλαξε τη σύνθεση της Επιτροπή Δεοντολογίας. Ωστόσο, αναφέρεται και στην απόφαση που ελήφθη στην ίδια συνεδρίαση και με την οποία η ΕΠΟ παρενέβη στις συνθέσεις των πρωτοβάθμιων δικαιοδοτικών οργάνων της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λιγκ αλλάζοντάς τες.

Η FIFA θέτει θέμα νομιμότητας των συγκεκριμένων αποφάσεων, ενώ πηγές προσκείμενες στο υπουργείο θεωρούν ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας και στη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής επειδή σε αυτήν μετείχαν ο πρόεδρος Γ. Γκιρτζίκης και τα υπόλοιπα πέντε μέλη, που ουσιαστικά έχουν εκπέσει λόγω της παραπομπής τους σε δίκη για κακούργημα, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Μέχρι αργά το βράδυ γίνονταν συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε, ταυτόχρονα με την υπαναχώρηση της ΕΠΟ στο θέμα της σύνθεσης της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Χθες υπήρξε συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και του επανεκλεγέντος προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Στράτου. Εν συνεχεία εκδόθηκε ανακοίνωση από τον συνεταιρισμό, που γνωστοποιεί τη συνάντηση που θα γίνει σήμερα στο υπουργείο, παρουσία όλων των ΠΑΕ – μελών του συνεταιρισμού. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «σε συνέχεια πρόσκλησης του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Κ. Στράτος τον επισκέφθηκε για να τον ενημερώσει για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League και να του υποβάλει το αίτημα των 16 ΠΑΕ-Μελών της Super League να συναντηθούν μαζί του, με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου. Το αίτημα της Super League έγινε αμέσως αποδεκτό από τον κ. Κοντονή και η συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τους ιδιοκτήτες-προέδρους των ΠΑΕ-Μελών της Super League θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/9».

Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και το θέμα της διαιτησίας, που παραμένει άλυτο, προβληματίζοντας αρκετές ΠΑΕ και για το οποίο αναμένεται να γίνει συζήτηση και στους κόλπους της FIFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή