Τόσκας στη Βουλή: Απαλλαγή 700 αστυνομικών από την ασφάλεια επισήμων

Τόσκας στη Βουλή: Απαλλαγή 700 αστυνομικών από την ασφάλεια επισήμων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτακόσιοι από τους συνολικά 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς που είχαν διατεθεί και απασχολούνται στην ασφάλεια πολιτικών και μη προσώπων, αποδεσμεύονται και έως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα επιστρέψουν σε υπηρεσίες αστυνόμευσης «επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου».

Αυτό ανέφερε σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Ν.Τόσκας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης είπε πως η ΕΛΑΣ «στο πλαίσιο της αποστολής της παρέχει υποχρεωτικά συνοδείες ασφαλείας για προστασία προσώπων και ειδικότερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στα μέλη της Κυβέρνησης, στους Αρχηγούς των Κομμάτων, στον Πρόεδρο και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.λπ..». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «η διαδικασία διαχρονικά είχε ξεχειλώσει και είχε ευτελιστεί σε πολλές περιπτώσεις.

Μ’ ένα απλό τηλέφωνο πολλοί έπαιρναν συνοδεία αστυνομικών και κάποιοι απ’ αυτούς δεν ασχολούνταν καν με την ασφάλεια αυτών των ατόμων, αλλά είτε έκαναν δεύτερη δουλειά είτε κάθονταν σπίτι τους είτε έκαναν οτιδήποτε άλλο εκτός από την προστασία και την ασφάλεια. Εάν αναφέρω περιπτώσεις ατομικές στις οποίες παρείχετο ασφάλεια, θα γελάσει κάθε πικραμένος». Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση αυτή απαράδεκτη και μη ανεκτή, σημείωσε ότι με εντολή του από τον Απρίλιο έγινε επανεξέταση όλων των περιπτώσεων – μια διαδικασία η οποία διήρκεσε πέντε μήνες.

Ως αποτέλεσμα αυτή της διαδικασίας, πρόσθεσε, προέκυψε η απόφαση «από τους δυόμισι χιλιάδες αστυνομικούς οι οποίοι απασχολούνται στις αποστολές που σας προανέφερα, οι 700 θα αποσυρθούν και θα διατεθούν για να εκτελούν αστυνομικά καθήκοντα επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, δηλαδή θα πάνε στον δρόμο για την καθαρή αστυνόμευση και αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Θα πάνε σε υπηρεσίες, εκεί που τους έχει ανάγκη η πραγματική αστυνόμευση. Και το συγκεκριμενοποιώ: Θα πάνε στη Δυτική Αττική, θα πάνε στο κέντρο της Αθήνας, θα πάνε στη ΔΙΑΣ, θα πάνε στην Άμεση Δράση, εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη για αστυνόμευση». Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε, περίπου «80 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες θα φύγουν από αυτές τις δήθεν αποστολές και θα πάνε στις πραγματικές αποστολές αστυνόμευσης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή