Τα ερωτήματα της επόμενης ημέρας

Τα ερωτήματα της επόμενης ημέρας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, παρόλο που είχαν περάσει πενήντα και πλέον ώρες, δεν είχε ακόμη βγει… λευκός καπνός από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για να γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι τέσσερις που απέκτησαν τις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες στον διαγωνισμό-παρωδία, με βάση το πορτοφόλι. Επίσης δεν γνωρίζαμε τι θα γίνει με όσα κανάλια έμειναν εκτός, δεδομένου ότι δεν είχε ανακοινωθεί πότε θα διεξαχθεί και τι μορφή θα έχει ο διαγωνισμός για τις περιφερειακές άδειες, ούτε εάν πρώτα θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις θεματικές και τα ραδιόφωνα. Ετσι ή αλλιώς αλλάζει ο τηλεοπτικός χάρτης και η επόμενη μέρα ξημερώνει με ένα άλλο τηλεοπτικό τοπίο. Το κύριο ζήτημα είναι τι θα κομίσουν οι νέοι καναλάρχες και τελικά τι οφέλη μπορεί να αποκομίσει ο τηλεθεατής που εν μέσω κρίσης βρίσκει στην τηλεόραση τη μοναδική διέξοδο για ενημέρωση και για ψυχαγωγία; Δεδομένου ότι το περιεχόμενο για τους διοργανωτές του διαγωνισμού είναι άγνωστη λέξη, και το ΕΣΡ που ήλεγχε τα της πολυφωνίας κ.ο.κ. βρίσκεται σε αδράνεια, αναρωτιέται κάποιος πώς θα διασφαλιστεί η παραγωγή προγραμμάτων με υψηλά στάνταρ που είχαμε συνηθίσει την προηγούμενη 27ετία, όσο κι αν αυτά συνυπήρχαν με φθηνά θεάματα και εύπεπτα σόου;

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το επίμαχο τριήμερο που νέοι και παλαιοί καναλάρχες, κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΣΚΑΪ, που εκπροσωπούσε τον σταθμό στη διαδικασία αδειοδότησης, Κ. Κιμπουρόπουλο, «διαπραγματεύονταν τα λύτρα για τη συνέχιση λειτουργίας τους», το τηλεοπτικό κοινό έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στο κανάλι του Νέου Φαλήρου. Ενδεικτικά να επισημάνουμε ότι την Τετάρτη 31/8 το μερίδιο του ΣΚΑΪ ήταν 16,5%, έναντι 13,8% του Alpha, 12,9% του Star, 10,6% του ANT1, 10,1% του Mega, 6,7% της ΕΡΤ1, 2,9% του Ε και 2,1% της ΕΡΤ2. Τα Νέα του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη παρακολούθησαν 531.000 τηλεθεατές (20,2%), έναντι 443.000 (22,2%) των ειδήσεων του Star. Τα μεσημβρινά Νέα του ΣΚΑΪ με την Εύα Αντωνοπούλου είδαν 461.000 (24%). Μερίδια άπιαστα χτύπησε ο Γ. Αυτιάς με το «Καλημέρα» άμα τη επιστροφή του (27 και 28/9), εκτοξεύοντας το μερίδιο του σταθμού στο 40%. Πολύ καλά πηγαίνουν και οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές «Πρώτη γραμμή» (31/8: 48,1%), «Τώρα» (29,1%) και «Αταίριαστοι» (19,9%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή