Παραιτήθηκε και το Συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Παραιτήθηκε και το Συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή τους δημοσιοποίησαν προ ολίγου τα μέλη του Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τις αντίστοιχες παραιτήσεις των Συμβουλίων σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Παν. Μακεδονίας.

«Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι δύο. Πρώτον, καθ’ όλην τη διάρκεια της θητείας μας, όλες ανεξαιρέτως οι διαδοχικές κυβερνήσεις έκαναν αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες επεμβάσεις και αλλαγές στο νόμο 4009/2011 («Νόμος Διαμαντοπούλου») βάσει του οποίου τα Συμβούλια εξελέγησαν. Με το ισχύον πλέον καθεστώς, θεωρούμε ότι τα Συμβούλια δεν έχουν κυριολεκτικά κανένα περιθώριο στοιχειώδους έστω προσφοράς και ο ρόλος τους έχει καταστεί καθαρά διεκπεραιωτικός» αναφέρουν στην παραίτησή του τα μέλη του Συμβουλίου του ΟΠΑ. Και συνεχίζουν:

«Δεύτερον, είχαμε εύλογα την εδραία πεποίθηση ότι η θητεία μας, για την οποία είχαμε εκλεγεί από τα μέλη ΔΕΠ του ΟΠΑ με μεγάλη συμμετοχή, λήγει την προκαθορισμένη ημερομηνία της 31ης Αυγούστου 2016 και έχουμε ήδη ρυθμίσει τις δεσμεύσεις μας, χωρίς προγραμματισμό για παράταση της θητείας μας. Παραιτούμαστε, δηλαδή γιατί πιστεύουμε οτι, στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα εξυπηρετούσαμε τα πραγματικά συμφέροντα του Πανεπιστημίου, αποδεχόμενοι έναν ουσιαστικά ανύπαρκτο ρόλο και παραμένοντας για διάστημα μεγαλύτερο από αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε.

Στην απόφασή μας λάβαμε επίσης υπ’ όψιν ότι, βάσει του ισχύοντος τροποποιημένου θεσμικού καθεστώτος, η αποχώρηση του Συμβουλίου θα έχει ελάχιστες ή μηδενικές αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας».

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση παραίτησης των μελών του Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή