ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι: Αποκλίσεις και… συγκλίσεις

ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι: Αποκλίσεις και… συγκλίσεις

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, αλλά και προβληματισμός για τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως, εκφράζεται έπειτα και τη χθεσινή συνάντηση της τετραμελούς (2+2) ομάδας επαφής ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Στη χθεσινή συνάντηση δεν προσδιορίσθηκε ημερομηνία για το ραντεβού ανάμεσα στην κ. Φώφη Γεννηματά και στον κ. Στ. Θεοδωράκη. Και από τις δύο πλευρές τονίζεται ότι αυτή η συνάντηση θα έχει νόημα να πραγματοποιηθεί όταν θα έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες. Επισημαίνεται ότι αμφότερες οι πλευρές εκτιμούν ότι οι εκκρεμότητες θα έχουν κλείσει (ή όχι) μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά της κ. Γεννηματά η σημασία της συνάντησης των δύο αρχηγών περιγράφεται ως αυξημένη.

Εντός τριμήνου

Συγκλίνουσες πηγές ανέφεραν ότι έπειτα από τη συνάντηση της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη, θα πρέπει να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάδειξης προέδρου το πολύ εντός τριμήνου, δηλαδή πριν από το τέλος του 2016. Στα «γκρίζα» σημεία των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες είναι πώς θα δρομολογηθεί η συνύπαρξη ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού έπειτα από την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ως αυτή τη στιγμή έχει αποφασιστεί ότι θα δημιουργηθεί μια οργανωτική επιτροπή, η οποία θα οδηγήσει σε συνέδριο, όπου θα ληφθούν κάποιες αποφάσεις που θα αρχίσουν –ωστόσο– να ισχύουν έπειτα από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Από το ΠΑΣΟΚ εξέφραζαν χθες την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση και των δύο πλευρών ότι θα υπάρξει συμβολή στη δημιουργία αυτόνομου πολιτικού πόλου, ο οποίος δεν θα αποτελεί τη συμπληρωματική δύναμη ουδενός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Ποτάμι μιλούν για νέο ενιαίο φορέα, τον οποίο δεν περιορίζουν στην Κεντροαριστερά, αλλά επισημαίνουν ότι αυτός θα πρέπει να περιλαμβάνει γενικότερα το ριζοσπαστικό κέντρο, τον φιλελευθερισμό, την οικολογία και άλλες γειτνιάζουσες πολιτικές ομάδες (ή κοσμοθεωρίες). Από το ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι έπειτα από την επί της αρχής συμφωνία σε κάποιου είδους χρονοδιάγραμμα (ραντεβού των δύο αρχηγών ώς τα μέσα Σεπτεμβρίου και εκλογές για τον νέο φορέα πριν από το τέλος του 2016), δημιουργείται κάποια βάση αισιοδοξίας. Από το Ποτάμι επισημαίνουν ότι το θετικό κλίμα της χθεσινής συνάντησης δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζει από το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη αποκλίσεις. Και τόνιζαν ότι δεν υπάρχουν τελεσίγραφα, αλλά θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία. Οι τέσσερις (Ξεκαλάκης, Πρωτόπαπας και Τσιόδρας, Αβραμίδης) συμφώνησαν να συναντηθούν ακόμη μια φορά την επόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή