Ναρκωτικά στη φυλακή με… drone

Ναρκωτικά στη φυλακή με… drone

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ένα drone, δηλαδή μια τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή, Αλβανοί κρατούμενοι στη Λάρισα προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα μέσα στη φυλακή. Εντοπίστηκαν ωστόσο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών πριν υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από την ΕΛ.ΑΣ., ηθικός αυτουργός της απόπειρας εισαγωγής των ναρκωτικών είναι 36χρονος Αλβανός που εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και άλλα αδικήματα, ενώ κεντρικός ρόλος αποδίδεται σε δύο ακόμα Αλβανούς, 33 και 26 ετών που κρατούνται στις φυλακές Λάρισας, ο πρώτος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ο δεύτερος για ληστεία. Το πρωτότυπο σχέδιο, πάντως, ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ένας 24χρονος Αλβανός που έχει καταδικαστεί για ληστεία και είχε βγει με τακτική άδεια από τη φυλακή και δύο νεαροί Ελληνες, ένας 19χρονος και μια 24χρονη κοπέλα που ανέλαβαν να εξασφαλίσουν ο πρώτος το drone και η δεύτερη τα ναρκωτικά.

Kατασχέθηκαν 211 γραμμάρια ηρωίνης, 418 γραμμάρια χασίς, δέκα κινητά και 25 κάρτες sim, καθώς και μια ατζέντα με ονόματα και τηλέφωνα. Στόχος των κατηγορουμένων, όπως αυτός περιγράφεται στη δικογραφία που σχημάτισε εις βάρος τους η Ασφάλεια Λάρισας, ήταν να εισάγουν και να διακινήσουν τα ναρκωτικά και τα τηλέφωνα μέσα στη φυλακή. Από την παρακολούθηση προέκυψε ότι λίγο πριν από τη σύλληψή τους, ο 19χρονος Ελληνας και ο 24χρονος Αλβανός, που βρισκόταν εκτός φυλακής με τακτική άδεια, ταξίδεψαν στην Αθήνα για την προμήθεια της τηλεκατευθυνόμενης συσκευής και επέστρεψαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λάρισα, όπου συνελήφθησαν. Εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο κοντά στο κατάστημα κράτησης. Σχεδόν ταυτόχρονα, συνελήφθη στα ΚΤΕΛ Λάρισας και η 24χρονη Ελληνίδα που και αυτή είχε ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να αγοράσει τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν κέρδη 150.000 ευρώ από τη διακίνηση των ναρκωτικών και των κινητών. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή