Πού βρίσκονται τα επιτυχημένα εμπορικά στην Ελβετία

Πού βρίσκονται τα επιτυχημένα εμπορικά στην Ελβετία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμπορικό κέντρο του σιδηροδρομικού σταθμού της Βέρνης είναι το πιο επιτυχημένο από πλευράς πωλήσεων στην Ελβετία. Σύμφωνα με στοιχεία της Gfk, η μέση δαπάνη ανά τ.μ. εκμισθώσιμης επιφάνειας στο συγκεκριμένο κέντρο ανέρχεται σε σχεδόν 25 ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το αντίστοιχο εμπορικό στον σταθμό της Ζυρίχης, με 21,88 ευρώ/τ.μ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο σταθμός της Γενεύης. Οι επτά πρώτες θέσεις των πλέον αποδοτικών κέντρων αφορούν ακίνητα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας. Το παράδοξο φαινόμενο οφείλεται στη νομοθεσία, καθώς στην Ελβετία το ωράριο των καταστημάτων στις πόλεις είναι πολύ αυστηρό και περιορισμένο, συγκριτικά με εκείνο των καταστημάτων που λειτουργούν στους σταθμούς των τρένων, που είναι πιο απελευθερωμένο. Ετσι, τα εμπορικά εκεί παραμένουν ανοικτά περισσότερες ώρες, με αποτέλεσμα να καταγράφουν και περισσότερα έσοδα.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αρκετοί καταστηματάρχες που διατηρούν σημεία πώλησης στο κέντρο των πόλεων πιέζουν για αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος, επικαλούμενοι απώλεια εσόδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή