ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς Ραχόι η Σύνοδος του Νότου στην Αθήνα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Τσίπρας Αλέξης

Δεν θα παραστεί ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, στη Σύνοδο των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου, που είναι προγραμματισμένη, έπειτα από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, να διεξαχθεί στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο  κ. Ραχόι επικοινώνησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τον Ελληνα πρωθυπουργό και, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ελληνική πλευρά, τον ενημέρωσε ότι «η παρουσία του στην Αθήνα δεν είναι εφικτή, καθώς μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο ισπανικό κοινοβούλιο, ο χαρακτήρας της κυβέρνησής του παραμένει υπηρεσιακός. Ταυτόχρονα, επανέλαβε στον Αλέξη Τσίπρα τη στήριξή του στη διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο η Ισπανία, από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ισπανικής Κυβέρνησης».

Όπως τονίζεται από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την σημασία που έχει η παρουσία της Ισπανίας στην σύνοδο της 9ης Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την κρισιμότητα των ζητημάτων που θα συζητηθούν σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και της περιοχής της Μεσογείου».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ