Πρόσωπα και πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινούν 2.000 πλειστηριασμοί ακινήτων

Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί για τις πρώτες 2.000 κατοικίες που έχουν ήδη περιληφθεί στις σχετικές λίστες των τραπεζών. Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη της διαδικασίας των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο απραξίας, με αποκορύφωμα το τρέχον έτος, που σημαδεύτηκε από την πολύμηνη αποχή των δικηγόρων και την απεργία των συμβολαιογράφων. Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες έχουν δρομολογήσει τον πλειστηριασμό περίπου 2.000 πολυτελών κατοικιών αξίας 300.000 ευρώ και άνω, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που θα εκπλειστηριαστούν προβλέπεται να αγγίξει τις 5.000. Στόχος είναι να δοθεί κι ένα «μήνυμα» στους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες.

Διευρύνει το δίκτυό της στην ελληνική αγορά η H&M

Συνεχίζει να προσθέτει νέα σημεία πώλησης στο δίκτυο των καταστημάτων της στην ελληνική αγορά η διεθνή αλυσίδα H&M, Hennes & Mauritz. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου καταστήματος στη Βέροια, στην οδό Μητροπόλεως 53, που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Το νέο κατάστημα εκτείνεται σε τρεις ορόφους, σε κτίριο επιφάνειας 1.200 τ.μ., και προσφέρει γυναικεία, ανδρική, εφηβική και παιδική μόδα. Η Η&Μ Ελλάδος, θυγατρική της Η&Μ Group, ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάρτιο του 2007 στην Αθήνα. Σήμερα, η αλυσίδα αριθμεί 35 καταστήματα σε 14 πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Λάρισα, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο και Χανιά.

Στην Blackstone το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Alecta στις ΗΠΑ

Την απόκτηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Alecta στις ΗΠΑ συμφώνησε ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος της Blackstone αντί συνολικού ποσού 1,6 δισ. Η Alecta διαχειρίζεται την περιουσία των συνταξιοδοτικών ταμείων της Σουηδίας και επιδίωκε την έξοδο από επενδύσεις που δεν ταιριάζουν με την νέα στρατηγική της, η οποία αφορά λιγότερη έκθεση στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ. Το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της απαρτίζεται κυρίως από κτίρια γραφείων κι εμπορικά, μεταξύ των οποίων ένα εμπορικό στο Σαν Φρανσίσκο κι ένα κτίριο γραφείο κοντά στον Λευκό Οίκο. Η Alecta διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας της τάξεως των 75,3 δισ. Η Blackstone είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος επένδυσης σε ακίνητα παγκοσμίως, καθώς διαθέτει πάνω από 88,5 δισ. ακινήτων υπό τη διαχείρισή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή