Ο στόχος επετεύχθη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικώς το τίμημα για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ανέβηκε πιο ψηλά από τους υπολογισμούς όλων των παικτών της αγοράς και τις προσδοκίες του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, σύμφωνα με δήλωσή του. Αυτό κάνει την κυβέρνηση να πανηγυρίζει, αφού σε μια βδομάδα ο πρωθυπουργός θα έχει κάτι να πει στη ΔΕΘ. Βεβαίως το τίμημα είναι χαμηλότερο από τα 350 εκατ. που η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει στην πρότασή της προς τους εταίρους τον Απρίλιο του 2015, αλλά είναι γνωστό ότι οι προϋπολογισμοί του ελληνικού κράτους –είτε προς εσωτερική είτε προς εξωτερική κατανάλωση– φτιάχνονται για να αναθεωρούνται.

Εκκρεμεί βεβαίως η δημοπράτηση των περιφερειακών καναλιών, η οποία κατά τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο θα ακολουθήσει τη συνταγματική νομιμότητα, δηλαδή «πρέπει να γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης». Οσο για τα θεματικά κανάλια κυριαρχεί η γνωστή θολούρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Τρίτη, Πέμπτη Σάββατο, είναι προς δημοπράτηση και τις υπόλοιπες μέρες υπό σκέψη. Προφανώς αυτά είναι προς διαπραγμάτευση με άλλους, που είτε ατύχησαν στο Big Brother της Καλλιθέας, είτε πανηγυρίζουν με πρωτοσέλιδα για τον «Θρίαμβο Τσίπρα-Παππά». Εδώ θα είμαστε για να δούμε τις εξελίξεις…

Βεβαίως απομένουν πολλά μέχρι την τυπική αδειοδότηση. Υπάρχει ο έλεγχος των «πόθεν έσχες», ενώ εκκρεμεί μια δικαστική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία –ελέω του προέδρου του– θα έρθει μετά τη δημιουργία τετελεσμένων σόου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Ο βασικός όμως στόχος της κυβέρνησης επετεύχθη και φυσικά αυτός δεν ήταν να μπει τάξη στα ραδιοτηλεοπτικά (θα υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο και για τα περιφερειακά και για τα θεματικά κανάλια), ούτε η ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού, ούτε –φυσικά– η εκπλήρωση της μνημονιακής υποχρέωσης για δημοπράτηση των συχνοτήτων. Το βασικό ήταν να πάει ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη με κάτι. «Τη ρητή δέσμευση ότι τα 246 εκατ. ευρώ… θα κατευθυνθούν στο σύνολό τους στις ευπαθείς ομάδες και την ελληνική κοινωνία, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μεταθέτοντας για… τη ΔΕΘ την αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο θα υλοποιηθεί», μας πληροφορεί το «Κόκκινο». Μέχρι να διευθετηθούν όλα τα θέματα που άπτονται της αδειοδότησης και κάποιοι να πάνε ταμείο, η 11η Σεπτεμβρίου θα έχει περάσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή