Το πολύ Χόλιγουντ βλάπτει τον τουρισμό

Το πολύ Χόλιγουντ βλάπτει τον τουρισμό

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο μπορεί να βοηθήσει μια χολιγουντιανή ταινία την τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου; Απ’ ό,τι φαίνεται, πάρα πολύ. Τόσο, που καμιά φορά το αποτέλεσμα είναι αντίθετο από το επιδιωκόμενο.

Κάπως έτσι την έπαθαν οι κάτοικοι των πανέμορφων νορβηγικών νησιών Lofoten, τα οποία κινδυνεύουν να βουλιάξουν από τους πολλούς επισκέπτες.

Ταινίες, όπως το «Frozen» της Disney, έχουν εκτινάξει τον τουρισμό της περιοχής (θεωρείται ότι το περυσινό καλοκαίρι τα Lofoten υποδέχτηκαν περί το 1 εκατομμύριο επισκέπτες), ενώ η νέα ταινία του Matt Damon που γυρίζεται (και) εκεί δε βοηθάει στην αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Οι κάτοικοι παραπονιούνται για τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα που συνοδεύουν την αύξηση του τουρισμού, αλλά και για τις λιγοστές δημόσιες τουαλέτες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες να κατευθύνονται στη φύση, μετατρέποντας τα νορβηγικά δάση σε υπαίθρια αποχωρητήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή