Aλεξιάδης: Τον Οκτώβριο το πλαίσιο αδειοδότησης στο διαδικτυακό στοίχημα

Aλεξιάδης: Τον Οκτώβριο το πλαίσιο αδειοδότησης στο διαδικτυακό στοίχημα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις διατάξεις που θα διέπουν το καθεστώς αδειοδότησης των εταιρειών ιντερνετικού στοιχήματος πρόκειται να δημοσιοποιήσει εντός του επόμενου μηνός η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να επιβάλλει την τάξη και σε αυτό το πεδίο της οικονομικής ζωής και να συγκρουστεί, ώστε να προωθηθεί επιτέλους ένα οριστικό καθεστώς. «Έχουμε πλέον τη τεχνογνωσία για να προχωρήσουμε στις αδειοδοτήσεις, να θέσουμε ένα τέλος στην ανομία και να εφαρμόσουμε την νομιμότητα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και ενημέρωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου, έχουν ήδη καταρτιστεί οι διατάξεις και επίκειται η δημοσιοποίηση του τελικού πλαισίου, ώστε να λάβει τέλος το μεταβατικό καθεστώς.

«Πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στην ανομία και σε ένα μήνα το πολύ θα δημοσιοποιηθούν οι διατάξεις ώστε να πάμε σε ένα οριστικό καθεστώς» ενημέρωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο ερωτών βουλευτής, θέτοντας το θέμα του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου ανέφερε ότι λειτουργούν 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, έχοντας τζίρο περισσότερα από 4 δισ. ευρώ ετησίως, όπως μάλιστα προκύπτει από την δήλωση των ίδιων των εταιρειών. Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Καμμένος, δόθηκε η δυνατότητα -μέσω ενός ειδικού μεταβατικού καθεστώτος- στις εταιρείες αυτές να φορολογούνται με βάση όσα οι ίδιες δηλώνουν.

Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του βουλευτή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ορισμένες από τις εταιρείες αυτές δηλώνουν πολύ μικρό τζίρο ή πολύ μικρά κέρδη. «Το προκλητικό είναι τι φόρο πληρώνουν οι επιχειρήσεις που έχουν έναν τεράστιο τζίρο τον οποίο υποπτευόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρείχε στη βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης για τη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, είπε ότι 24 εταιρείες ιντερνετικού στοιχήματος ελέγχονται ήδη από την γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και έχει ήδη ξεκινήσει έλεγχος από άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και την οικονομική αστυνομία, ο οποίος απέδωσε σημαντικά αποτελέσματα κατά την περίοδο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Στο διάστημα από 10 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου η Οικονομική Αστυνομία εξιχνίασε σε εθνικό επίπεδο δέκα υποθέσεις παράνομων τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού. Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν 44 στο πλαίσιο του αυτόφωρου. Επίσης, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παροχή παράνομων υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχηματισμού. Συνελήφθησαν 127 άτομα, από τα οποία τα 18 είχαν αρχηγική θέση στην οργάνωση αυτή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή