Οι αγορές ακολούθησαν τις τιμές του πετρελαίου

Οι αγορές ακολούθησαν τις τιμές του πετρελαίου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν χθες ανοδικά στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς εξανεμίστηκε η προσδοκία των επενδυτών για νέα άνοδο των επιτοκίων του δολαρίου. Στη συνέχεια, όμως, διέγραψαν τμήμα των κερδών που είχαν σημειώσει νωρίτερα. Ακολούθησαν τις τιμές του πετρελαίου, που υποχώρησαν όταν κατέστη σαφές ότι δεν είχε προς το παρόν ουσία η συμφωνία ανάμεσα στο Ριάντ και τη Μόσχα για τη λήψη μέτρων με σκοπό τη σταθεροποίηση των τιμών του «μαύρου χρυσού». Ετσι, το πετρέλαιο, που στην αρχή της συνεδρίασης είχε σημειώσει άνοδο 3%, το βράδυ είχε επανέλθει σε χαμηλά επίπεδα, με το αργό στα 45,17 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 46,17 δολάρια το βαρέλι. Την πτωτική του πορεία ακολούθησαν οι δείκτες XETRA DAX της Φρανκφούρτης και ο CAC 40 της Γαλλίας, που έκλεισαν με οριακές απώλειες 0,11% και 0,02% αντιστοίχως.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον FTSE 100 του Λονδίνου, υποχώρησε κατά 0,22%, καθώς τα θετικά στοιχεία για τη βρετανική οικονομία οδήγησαν σε άνοδο τη στερλίνα και καλλιέργησαν έτσι απαισιοδοξία για τις προοπτικές των βρετανικών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Με ελαφρά άνοδο έκλεισαν, αντιθέτως, οι αγορές του Μιλάνου και της Μαδρίτης, με τους αντίστοιχους δείκτες FTSE MIB και IBEX 35 να κλείνουν με κέρδη 0,04% και 0,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή