Φρικιαστική παραδοχή πατέρα της μικρής Αννυς

Φρικιαστική παραδοχή πατέρα της μικρής Αννυς

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φρικιαστική δολοφονία της μικρής Αννυς από τον ίδιο της τον πατέρα και οι αποτρόπαιες πράξεις του για να εξαφανίσει το πτώμα της απασχολούν από χθες δικαστές και ενόρκους στη δίκη που άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, σε μια δικαστική αίθουσα όπου δεν έπεφτε καρφίτσα. Στο εδώλιο ο ειδεχθής δολοφόνος και πατέρας της μικρής, βουλγαρικής καταγωγής, που με την έναρξη της δίκης προχώρησε σε παραδοχή που σόκαρε τους πάντες ότι εκείνος τεμάχισε το πτώμα του παιδιού του για να το εξαφανίσει, ενώ αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που το σκότωσε.

Για τον φόνο της μικρής, μόλις τεσσάρων ετών, έδειξε ως ένοχο τον φίλο του και περιστασιακά συγκάτοικό του, που επίσης βρίσκεται στο εδώλιο, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε ότι εκείνος έκανε τη στυγερή δολοφονία. Τραγική φιγούρα στη δίκη η μάνα του παιδιού, που επίσης κατηγορείται –όχι για τη δολοφονία– και η οποία χθες εμφανίστηκε συγκλονισμένη και παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα στις Αρχές για την τύχη της μικρής όταν, για να συσκοτίσουν την υπόθεση, είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της.

Συγκλονισμένοι και βιώνοντας ανείπωτο πόνο, κατάθεσαν χθες ο παππούς και η γιαγιά της μικρής, από την πλευρά της μητέρας της, που τη μεγάλωναν στη Βουλγαρία. «Σκίζεται η καρδιά μου για εκείνη» ήταν η φράση του παππού της. Απαντώντας σε ερωτήσεις από το δικαστήριο, ο παππούς της μικρής τη χαρακτήρισε «καλό και ευγενικό παιδάκι, πάρα πολύ έξυπνο», ενώ για τον πατέρα της και τη μάνα της δεν μπόρεσε να δώσει πολλά στοιχεία. Κατέθεσε ότι πίστευε «πως το αγαπούσαν το παιδί», ενώ για τον γαμπρό του και στυγερό δολοφόνο ανέφερε πως «ήταν βίαιος, αλλά όχι συνέχεια». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γιαγιά του παιδιού, που σοκαρισμένη ανέφερε πώς πληροφορήθηκαν το αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος της εγγονής τους. Από τις καταθέσεις και των δύο, η εικόνα της οικογένειας, όπου έμελλε να ανήκει το άτυχο παιδάκι, παρουσιάστηκε εξαιρετικά προβληματική. Η μητέρα της εξασφάλιζε χρήματα ως πόρνη και ζούσε τον πατέρα του άτυχου παιδιού, ο οποίος ουσιαστικά δεν εργαζόταν. Οταν το παιδάκι δολοφονήθηκε, η μητέρα του έλειπε στο εξωτερικό για χάρη κάποιου πελάτη της και είχε αφήσει τη μικρή στον πατέρα της. Πάντως, παππούς και γιαγιά προσπάθησαν να εμφανίσουν την κόρη τους ως «καλή μητέρα που το αγαπούσε και το ήθελε».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ το αίτημα της υπεράσπισης του πατέρα-δολοφόνου ότι το βούλευμα δεν είχε μεταφραστεί στη βουλγαρική και η δίκη έπρεπε να αναβληθεί δεν έγινε δεκτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή