Κέρδη και ρεκόρ εσόδων για Αστέρα

Κέρδη και ρεκόρ εσόδων για Αστέρα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορικά υψηλά στα έσοδα πέτυχε η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ παράλληλα πέρασε σε κερδοφορία. Στο μεταξύ, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Αστήρ που αναμένεται εντός του μήνα και η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για το ξενοδοχειακό συγκρότημα, αποτελούν τα τελευταία σημαντικά βήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ στην Apollo Investment HoldCo, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του διαγωνισμού Jermyn Street Real Estate Fund IV.

Το πρώτο εξάμηνο τα έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν τα 14 εκατ. ευρώ έναντι 9,5 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ του ομίλου άγγιξαν τα 15,2 εκατ. ευρώ έναντι 10,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 48% και 42% αντίστοιχα. Η αύξηση αποδίδεται στη διοργάνωση των Ποσειδωνίων, στην άνοδο των πωλήσεων, στις προωθητικές δράσεις της εταιρείας και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Τα έσοδα ανά δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 53% ως αποτέλεσμα της αύξησης των διανυκτερεύσεων των ξενοδοχείων σε ποσοστό 37% αλλά και της αύξησης της μέσης τιμής διανυκτερεύσεων σε ποσοστό 12%. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 11 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 3,9 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2015. Τα αντίστοιχα ποσά για τον όμιλο ανήλθαν σε ζημίες 111 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 4,1 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σημειώνεται ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή κυρίως απορροφήθηκε από την εταιρεία, ενώ σημαντική ήταν και η επίπτωση στα έξοδα του εξαμήνου από τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας Αστήρ, Πολυχρόνης Γριβέας, δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος ότι φέτος θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για τον Αστέρα εάν δεν επηρεαστεί σημαντικά από τις γενικότερες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, σημειώνει ότι το τρίτο τρίμηνο, το οποίο είναι παραδοσιακά η πιο δυναμική περίοδος για την εταιρεία στο οικονομικό έτος, κινείται ήδη με θετικούς ρυθμούς αύξησης σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή