Αν. Τσολακίδης: Φωνάζαμε να φύγουν, τι άλλο να κάναμε

Αν. Τσολακίδης: Φωνάζαμε να φύγουν, τι άλλο να κάναμε

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από πολυήμερη διακοπή λόγω θέρους η δίκη για τον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε και πάλι χθες με την κατάθεση ενός ακόμα μάρτυρα της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η κατάθεσή του κλείνει ουσιαστικά τον κύκλο των μαρτύρων για τη δολοφονία Φύσσα και σήμερα, εκτός απροόπτου, πρόκειται να εξεταστεί η αδελφή του άτυχου μουσικού. Πάντως, η δίκη με κατηγορούμενους μέλη και κορυφαία πολιτικά στελέχη της Χ.Α. βρίσκεται ακόμα στην εξέταση της δολοφονίας Φύσσα, ενώ το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει πολλές άλλες βίαιες επιθέσεις μελών και στελεχών της Χ.Α. που ακόμα δεν έχουν εξεταστεί, με σημαντικότερη εκείνη κατά στελεχών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Η δίκη επιχειρείται τελευταία να επιταχυνθεί μετά τη μεταφορά της στο Εφετείο της Αθήνας. Η μέχρι πρότινος διεξαγωγή της, όχι καθημερινά, σε αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγονται και άλλες δίκες, είχε ως συνέπεια την αργή εξέλιξή της που επιτάθηκε με την πολύμηνη αποχή των δικηγόρων, με αποτέλεσμα όλοι οι προσωρινά κρατούμενοι να αποφυλακιστούν, μεταξύ αυτών και ο Γ. Ρουπακιάς.

Χθες, κατέθεσε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Αναστάσιος Τσολακίδης που δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής σχετικά με τις δυνατότητες της ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει μετέχοντες στα επεισόδια. «Φωνάζαμε να φύγουν, τι άλλο να κάναμε», ανέφερε αφοπλιστικά ο εξεταζόμενος αστυνομικός και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν γνώριζε αν οι επιτιθέμενοι στην παρέα του Φύσσα ήταν χρυσαυγίτες, ενώ επέμεινε ότι η αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε.

Από την πλευρά των συνηγόρων των θυμάτων επισημάνθηκαν αντιφάσεις στην κατάθεση του μάρτυρα και ζητήθηκε να αναγνωστούν οι προηγούμενες καταθέσεις του, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Ο εξεταζόμενος αστυνομικός αναφέρθηκε στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, λέγοντας πως ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα «ήταν ήρεμος» και για τον λόγο αυτό δεν του φόρεσαν χειροπέδες. Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή