Αίτημα αναβολής α΄ δόσης για τις άδειες

Αίτημα αναβολής α΄ δόσης για τις άδειες

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα ολιγοήμερης αναβολής στην καταβολή της πρώτης από τις τρεις δόσεις του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών έθεσαν χθες τα τέσσερα κανάλια που ανακηρύχθηκαν ως προσωρινοί υπερθεματιστές. Το αίτημα υποβλήθηκε μετά τον ορισμό της 16ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα καταβολής, που συμπίπτει με την απόφαση του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει σχεδόν όλοι οι μετέχοντες, προσβάλλοντας τη λίστα των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Στο αίτημα ο κ. Κρέτσος επιφυλάχθηκε να απαντήσει προτού το διαβιβάσει στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, αναμένεται να το κάνει αποδεκτό, δεδομένου ότι θα ήταν οξύμωρο να εισπράξει 82 εκατ. ευρώ πριν ακόμη το ΣτΕ απαντήσει οριστικώς για τη νομιμότητα συμμετοχής όλων των υποψηφίων στον διαγωνισμό. Και αυτό παρά την προεξόφληση ότι η απόφαση του σχετικού τμήματος του δικαστηρίου δεν θα δικαιώσει τις σχετικές προσφυγές. Το ενδιαφέρον προφανώς εστιάζεται στην τελεσίδικη απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια του ΣτΕ σχετικώς με το αν είναι σύννομη με το Σύνταγμα εν συνόλω η διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση παρακάμπτοντας το ΕΣΡ. Η έκδοση της σχετικής απόφασης αναμένεται περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση με τον κ. Κρέτσο, οι τέσσερις εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τις υπόλοιπες άδειες (θεματικές, περιφερειακές) πριν από την ανακήρυξη του οριστικού καταλόγου των υπερθεματιστών. Επίσης, τέθηκε και το θέμα της διαχείρισης του διαφημιστικής δαπάνης, μέσω της πλατφόρμας που θέλει η κυβέρνηση να αναπτύξει για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Χθες, υπήρξε ακόμη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας με τους επικεφαλής των προσωρινών υπερθεματιστών. Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς συναντήθηκε κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κ. Β. Καλογρίτσα, Ευ. Μαρινάκη, Θ. Κυριακού και Γ. Αλαφούζο. Αρχικά είχε προγραμματιστεί κοινή συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής των τηλεοπτικών σταθμών με τους κ. Ν. Παππά, Λ. Κρέτσο και την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολ. Γεροβασίλη. Τελικά ο κ. Παππάς συναντήθηκε κατ’ ιδίαν και ξεχωριστά με τους τέσσερις επιχειρηματίες.

Μιλώντας χθες το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τίποτε δεν είναι οριστικό για τις τηλεοπτικές άδειες και προσέθεσε ότι, αν διαπιστωθεί το παραμικρό στον φορολογικό έλεγχο και στο «πόθεν έσχες», σειρά θα λάβουν οι επιλαχόντες υποψήφιοι.

Τέλος, χθες ο Αlpha στράφηκε νομικά κατά του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, καταθέτοντας ένσταση στην επιτροπή διενέργειας για την ακύρωση του διαγωνισμού και αποκλεισμού της εταιρείας του Ιβάν από επιλαχούσα. Σύμφωνα με την προσφυγή, ο κ. Σαββίδης έκανε μηδενική προσφορά και στόχο είχε το ανέβασμα του τιμήματος της δημοπρασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή