2ο Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean Summit

2ο Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean Summit

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαίνουσες συμμετοχές που επιβεβαιώνουν το ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, πραγματοποιείται στη χώρα μας στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου το 2ο “Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean Summit”. Η  εκδήλωση αποτελείται από έκθεση και συνέδριο και διοργανώνεται στην Αθήνα στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το “2ο Global Oil & Gas South East Europe and Mediterranean Summit” αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση για τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στη φετινή  διοργάνωση έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους κορυφαίοι εκπρόσωποι από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό.

Ειδικότερα στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο υπουργός ενέργειας της χώρας μας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης και ο υπουργός ενέργειας του Ισραήλ κ. Yuval Steinitz καθώς και σημαντικός αριθμός κυβερνητικών εκπροσώπων χωρών όπως το Ιράν, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο κ.α.

Σε εταιρικό επίπεδο μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, ο αγωγός TAP, η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ, η κρατική εταιρεία πετρελαίων της Κροατίας ΙΝΑ, η Νορβηγική πολυεθνική Statoil, οι κρατικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράν NIOC και NIGC, η Ρουμάνικη κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Romgaz, ο αγωγός TANAP, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) κ.α.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν οι επενδυτικές και αναπτυξιακές ευκαιρίες αλλά και να υπάρξουν ευκαιρίες για Β2Β συναντήσεις και συνεργασίες με επίκεντρο τον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο του upstream (έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων) και του midstream (μεταφορά ενέργειας).

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται  η επιβεβαίωση της συμμετοχής και άλλων σημαντικών εταιρειών του ενεργειακού κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις οποίες θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Το “2ο Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean Summit” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ΙΕΝΕ – Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Platinum Sponsor είναι ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Silver Sponsors η  GMA Petroleum Holding και η Metron Energy Applications και Bronze Sponsors ο αγωγός TAP και η εταιρεία Nextcom.

Ποια είναι η “2ο Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean Summit”

Το Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean Summit” αποτελεί την κορυφαία περιφερειακή έκθεση και συνέδριο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για τις αγορές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στόχος του είναι να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τον κλάδο της έρευνας και παραγωγής (upstream) καθώς και για τον κλάδο της μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης (midstream) ενέργειας. Διοργανώνεται από τη ROTA Α.Ε. τη μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα και την ITE GROUP PLC τη μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων στον τομέα OIL & GAS.

Καλύπτει γεωγραφικά την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου και τις χώρες: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ιταλία, Αίγυπτος, Αλβανία, Βουλγαρία, Λιβύη, Κροατία, Σερβία, Μολδαβία, Λίβανος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στην πρώτη  Global Oil & Gas Black Sea & Mediterranean που πραγματοποιήθηκε το 2015, έδωσαν το παρών 47 εκθέτες και 932 επαγγελματικοί επισκέπτες, πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι 10 χωρών, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων ενέργειας της Αλβανίας, του Λιβάνου και του Ισραήλ. Σε επιχειρηματικό επίπεδο εκπροσωπήθηκαν με στελέχη τους εταιρείες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Βουλγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Γερμανία κ.α.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή