Η τέλεια πρόβα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα λευκά, στα κόκκινα, στα κίτρινα και τα μπλε -εθνικά χρώματα της Μαλαισίας- ντύθηκε η Κουάλα Λουμπούρ στις 31 Αυγούστου, γιορτάζοντας με ζωηρά εμβατήρια, παρελάσεις, συναυλίες, χορούς, πυροτεχνήματα αλλά και ολοήμερα πικνίκ την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της χώρας από τη Μεγάλη Βρετανία.

Τα πλήθη, ανεμίζοντας παραδοσιακά σημαίες, κατέκλυσαν με άκρατο ενθουσιασμό τους κεντρικούς δρόμους της μαλαισιανής πρωτεύουσας, οι οποίοι είχαν κλείσει για τα αυτοκίνητα αρκετές ημέρες νωρίτερα λόγω των προετοιμασιών.

Οι πρόβες για τον κύριο κορμό των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν, ως είθισται, δημοσίως και ήταν ανοιχτές για το κοινό, προκαλώντας για άλλη μία χρονιά… σύγχυση στους ξένους επισκέπτες: το αποτέλεσμα ήταν τόσο άρτιο, που ελάχιστοι ήταν εκείνοι οι οποίοι μετά το τέλος των δοκιμών κατάλαβαν ότι αυτό που μόλις είχαν δει δεν ήταν η μεγάλη γιορτή, αλλά μια μικρή πρόγευσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή