Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε νέα καθυστέρηση για την κατάργηση της βίζας

Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε νέα καθυστέρηση για την κατάργηση της βίζας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να καθυστερήσει μέχρι το τέλος του χρόνου η κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ε.Ε., δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι απομένουν να ρυθμιστούν μόνο ήσσονος σημασίας θέματα, τα οποία πιστεύει θα επιλυθούν σύντομα.

Νωρίτερα, «βολές» κατά της Ε.Ε. εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι είναι απογοητευμένοι από «τα δύο μέτρα και δύο σταθμά» που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τη χώρα τους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ασκούν «τεράστια πίεση» στην κυβέρνησή τους να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ΕΕ ότι απευθύνει επικρίσεις στους γείτονες, αλλά δεν δέχεται να επικρίνεται κι αυτή με τη σειρά της. Οι Τούρκοι απογοητεύθηκαν από το γεγονός ότι δεν έγιναν επισκέψεις ούτε δηλώσεις υποστήριξης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε.

«Ο τουρκικός λαός βλέπει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά», πρόσθεσε ακόμη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή