Μοσκοβισί: Σε καθυστερημένες και νέες συντάξεις μέρος της τελευταίας δόσης

Μοσκοβισί: Σε καθυστερημένες και νέες συντάξεις μέρος της τελευταίας δόσης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις καθυστερημένες πληρωμές των συντάξεων, καθώς και τη χρηματοδότηση των νέων, πρόκειται να καλύψει μέρος, της δόσης των 10,3 δισ. που εγκρίθηκαν για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή, ο κ. Μοσκοβισί είπε πως «μέρος της πρόσφατα εγκριθείσας δόσης για την Ελλάδα, ύψους 10,3 δισ., θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση κάλυψη των καθυστερούμενων πληρωμών των συντάξεων και για τη χρηματοδότηση της καταβολής των νέων συντάξεων», και πρόσθεσε πως ίη Επιτροπή είναι ενήμερη για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων και το πρόβλημα αυτό, αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές.

Οκ. Μοσκοβισί τόνισε πως η έγκαιρη πληρωμή των συντάξεων είναι συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης των ταμείων και υπενθύμισε την ανάγκη συγχώνευσης των ταμείων σε ένα ενιαίο.

Ο κ. Χουντής είχε απευθύνει ερώτηση προς τον Ευρωπαίο επίτροπο, λέγοντας «τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αποδίδονται οι συντάξεις εντός των νομοθετημένων ορίων», δεδομένου ότι με τον νόμο 3996/2011, ο οποίος υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, «θεσπίζεται η υποχρέωση για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης, να εκδίδουν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης εντός προθεσμίας τριών μηνών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή