Σοβαρότητα, πειθαρχία και… 4-1

Σοβαρότητα, πειθαρχία και… 4-1

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρία απανωτά γκολ μιας τετράλεπτης γαλανόλευκης «καταιγίδας» από το 44΄ μέχρι το 45+2΄ του α΄ ημιχρόνου, έδιωξε η εθνική μας τα μαύρα σύννεφα που είχαν έλθει από τις μακρινές Νήσους Φερόε, θαρρείς, για να σκεπάσουν τον ουρανό του «Αλγκάβρε» όπου φιλοξενήθηκε το παιχνίδι της με το Γιβραλτάρ. Η πιο αδύναμη ομάδα της ευρωπαϊκής ζώνης είχε καταφέρει να ισοφαρίσει το εκπληκτικό γκολ του Μήτρογλου με ένα εξίσου υπέροχο γκολ του Γουόκερ και άρχισε να ξυπνά άσχημες αναμνήσεις από τα πρόσφατα παθήματα στα ματς με τις Φερόε. Αυτό το σπάνιο ξέσπασμα, όμως, με τρία γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και πρόσφερε στην Eθνική μας μια εύκολη νίκη με 4-1 στην πρεμιέρα της στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Η έκταση του σκορ δικαιολογείται μόνο από τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, μιας και οι διεθνείς μας δεν πάτησαν το πόδι στο γκάζι. Είχαν μεν κατοχή μπάλας και αρκετές ευκαιρίες κυρίως προς το φινάλε του αγώνα λόγω της κούρασης των τυπικά γηπεδούχων, αλλά ήταν επιπόλαιοι στην επίθεση και απρόσεχτοι στην άμυνα, κινδυνεύοντας σε 2-3 περιπτώσεις με ένα ακόμη γκολ. Κι αν δεν υπήρχε εκείνο το κρεσέντο με τα τρία απανωτά γκολ, ίσως το άγχος και ο εκνευρισμός να έκανε απρόσμενα δύσκολη την πιο εύκολη αποστολή σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο δρόμος για τη νίκη άνοιξε με ένα πανέμορφο γκολ του Μήτρογλου με εναέριο σουτ μόλις στο 10΄ και άρχισε να στενεύει για λίγο όταν ο Γουόκερ ισοφάρισε σε εντυπωσιακό σουτ στο 27΄. Η πίεση των διεθνών μας άρχισε να γίνεται μεγαλύτερη και απέφερε καρπούς προς το τέλος του ημιχρόνου, πρώτα με το αυτογκόλ του Βάισμαν στο 44΄, έπειτα με το γκολ του Φορτούνη στο 45΄ και στο τέλος με το γκολ του Τοροσίδη στο 45+2΄. Αν και αυτό το εκρηκτικό φινάλε υποσχόταν περισσότερα γκολ στο β΄ μέρος, το γκολ του αρχηγού έμελλε να είναι το τελευταίο του αγώνα. Με δεδομένη τη νίκη, ο ρυθμός έπεσε πολύ στο β΄ ημίχρονο και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο δημιουργήθηκαν απανωτές ευκαιρίες για κάτι καλύτερο.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Πέρες, Γουάισμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Ράιαν Κασκιάρο, Τζόσεφ Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόζιο (71΄ Κάιλ Κασκιάρο), Ερνάντες, Κουμπς (85΄ Γιόμε), Λι Κασκιάρο.

ΕΛΛΑΣ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας – Σάμαρης, Μανιάτης (71΄ Τζιόλης), Μάνταλος (62΄ Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μπακασέτας – Μήτρογλου (73΄ Βέλλιος).

• Τα φαβορί επικράτησαν εύκολα και στους άλλους δύο αγώνες του 8ου ομίλου. Με δύο γκολ του Ρομέλου Λουκάκου (13΄, 60΄) και άλλο ένα του Καράσκο στο 81΄, το Βέλγιο νίκησε 3-0 την Κύπρο στη Λευκωσία, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι το πρώτο φαβορί του ομίλου. Ηχηρό μήνυμα σε Βρυξέλλες και Αθήνα έστειλε και η Βοσνία. Οντας σαρωτική, νίκησε 5-0 εντός έδρας την Εσθονία, με σκόρερ τους Σπάχιτς (7΄ και 90΄), Τζέκο με πεν. στο 23΄, Μεντούγιανιν στο 70΄ και Ιμπίσεβιτς στο 83΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή