Κλίμα απαισιοδοξίας παρέσυρε τις ευρωπαϊκές αγορές

Κλίμα απαισιοδοξίας παρέσυρε τις ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε απώλειες έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω του κλίματος απαισιοδοξίας που επικράτησε από τη μεγαλύτερη εξασθένιση του αμερικανικού κλάδου υπηρεσιών που έχει σημειωθεί σε μηνιαία βάση από το 2008. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολίσθησε χθες 0,3%, αφού είχε φθάσει στο υψηλό των τελευταίων εννέα μηνών μία ημέρα πριν. Πτώση 1,7% καταγράφηκε χθες στον τραπεζικό κλάδο, καθώς εξασθένισαν τα σενάρια για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ επειδή ο δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) στον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε τον Αύγουστο στις 51,4 μονάδες από τις 55,5 μονάδες ένα μήνα πριν.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κατάφεραν να κινηθούν σε θετικό πρόσημο, καταγράφοντας άνοδο έως και 0,17% λίγο πριν από το κλείσιμο. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου διολίσθησε στα 44,42 δολάρια το βαρέλι διότι δεν διαφαίνεται συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου ενόψει της συνάντησης ΟΠΕΚ στην Αλγερία. Η τιμή του Brent στο Λονδίνο έχασε 1,53%, φθάνοντας τα 46,89 δολάρια το βαρέλι. Η στερλίνα ξεπέρασε το 1,34 δολ. για πρώτη φορά από τον Ιούλιο. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,14%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 υποχώρησε κατά 0,25% και ο βρετανικός FTSE-100 κατά 0,78%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή