Κακοκαιρία με σφοδρές βροχοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους

Κακοκαιρία με σφοδρές βροχοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα κακοκαιρίας, με καταιγίδες, ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους, έπληξε χθες τη Δυτική Ελλάδα από την Ηπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, προκαλώντας καταστροφές σε πολλές περιοχές. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ισχυρότατοι άνεμοι σάρωσαν κυριολεκτικά τα Σύβοτα και τις παραλίες της Πέρδικας στη Θεσπρωτία, βουλιάζοντας ή αναποδογυρίζοντας βάρκες και «πνίγοντας» στο νερό τους δρόμους. Παρόμοια κατάσταση επικράτησε και στην Πάργα, όπου για κάποιες ώρες υπήρξε διακοπή του τηλεοπτικού σήματος.

Σε πολλές περιπτώσεις οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Στην περιοχή Καραβοστάσι, χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής για να διασωθεί χθες το πρωί  μια  οικογένεια  Ρουμάνων τουριστών, όταν το αυτοκίνητό τους  παρασύρθηκε από τα ορμητικά  νερά της βροχής. Ευτυχώς το Ι.Χ. αυτοκίνητο σταμάτησε λίγο πριν βυθιστεί σε φουσκωμένο ρέμα. Μεγάλη ήταν η ολισθηρότητα στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, με αποτέλεσμα αρκετά  τροχαία,  με  πιο  σοβαρό εκείνο  κοντά στο Μπιζάνι όπου τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Πολύ έντονες νεροποντές εκδηλώθηκαν και στην Ηλεία, με τους δρόμους να πλημμυρίζουν σε Πύργο και Αμαλιάδα, ενώ την περιοχή του Κατακόλου σάρωσε ανεμοστρόβιλος, ο οποίος ξερίζωσε αρκετά δέντρα. Στην Κυλλήνη διακόπηκε για αρκετές ώρες η ηλεκτροδότηση.

Ανεμοστρόβιλος εκδηλώθηκε χθες το πρωί και στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό οπτικό φαινόμενο. Καταρρακτώδη βροχή και ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στην Κεφαλονιά, ιδίως στις περιοχές του Πόρου και της Σκάλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή