Τραμπ, Κλίντον στην τελική ευθεία

Τραμπ, Κλίντον στην τελική ευθεία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας εισήλθαν από χθες, μία ημέρα μετά την αργία της Ημέρας Εργασίας και δύο μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών, οι διεκδικητές της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να μεταβεί σήμερα στις κρίσιμες πολιτείες Βιρτζίνια και Βόρεια Καρολίνα, ενώ η Δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον έφθασε στη Φλόριντα. Μία νίκη της κ. Κλίντον στη Φλόριντα θα απέκλειε ουσιαστικά τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, καθώς θα του ήταν αδύνατο να συγκεντρώσει τις 270 αναγκαίες ψήφους εκλεκτόρων για την εκλογή του.

Παρότι ο κομματικός μηχανισμός της κ. Κλίντον είναι πολύ αποτελεσματικότερος και πιο αποδοτικός από εκείνον της σχεδόν ερασιτεχνικής εκστρατείας Τραμπ, η Δημοκρατική υποψήφια είπε μιλώντας σε πικνίκ τη Δευτέρα στο Κλίβελαντ του Οχάιο: «Δεν θεωρώ τίποτε και κανέναν ψηφοφόρο δεδομένο. Είμαι πανέτοιμη για τη μάχη των ερχόμενων δύο μηνών». Η κ. Κλίντον προσκάλεσε επίσης τους δημοσιογράφους στο νέο της αεροσκάφος, που φέρει τη φράση «Ισχυρότεροι μαζί» ζωγραφισμένη στην άτρακτο. Η πρόσκληση αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από παράπονα δημοσιογράφων για αποκλεισμό τους από την εκστρατεία Κλίντον και την άρνηση της υποψηφίου να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Η Δημοκρατική υποψήφιος κάλεσε έτσι τους δημοσιογράφους στο αεροσκάφος της, απαντώντας στις ερωτήσεις τους για περισσότερα από 20 λεπτά. Η κ. Κλίντον εξέφρασε τη μεγάλη της ανησυχία για τις αναφορές που θέλουν τη Ρωσία να εμπλέκεται στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ, μέσω κυβερνοεπιθέσεων εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πρόσκληση Τραμπ

Το παράδειγμα της Χίλαρι Κλίντον ακολούθησε τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ, προσκαλώντας ομάδα δημοσιογράφων στο αεροσκάφος του, όπου κατηγόρησε τη Δημοκρατική αντίπαλό του για απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ρεύματος. Τη Δευτέρα, ο Τραμπ διέψευσε κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις που τον θέλουν να προσέφερε χρηματική δωρεά ύψους 25.000 δολαρίων για την επανεκλογή της υπουργού Δικαιοσύνης της Φλόριντα Παμ Μποντάι, σε μία προσπάθεια να διακοπεί δικαστική έρευνα της πολιτείας Φλόριντα γύρω από οικονομικά σκάνδαλα στο Πανεπιστήμιο Τραμπ. Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Κρατικής Μεταρρύθμισης της Βουλής των Αντιπροσώπων, αρμόδιας για τη διερεύνηση της υπόθεσης των μηνυμάτων email της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε χθες από ομοσπονδιακό εφέτη να ερευνήσει εάν η κ. Κλίντον και οι συνεργάτες της διέταξαν το σβήσιμο χιλιάδων μηνυμάτων της από την εταιρεία διαχείρισης του ιδιωτικού λογαριασμού της σημερινής υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή