Για ασφάλεια των πολιτών και επαναπατρισμό των μεταναστών δεσμεύεται η Μέρκελ

Για ασφάλεια των πολιτών και επαναπατρισμό των μεταναστών δεσμεύεται η Μέρκελ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας στη Γερμανία και για την επιτάχυνση του επαναπατρισμού όσων οι αιτήσεις ασύλου στη χώρα έχουν απορριφθεί. Ωστόσο επέμεινε ότι η συνολική κατάσταση είναι σήμερα καλύτερη από ό,τι εδώ και έναν χρόνο.

Μετά την ήττα του κόμματός της στις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, όπου η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση παρέδωσε την τρίτη θέση στο ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η γερμανίδα καγκελάριος διατήρησε το αποφασιστικό της ύφος κατά τη διάρκεια της σημερινής της ομιλίας ενώπιον της γερμανικής βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και απέρριψε την ιδέα ότι η είσοδος των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα θα οδηγήσει σε περικοπή παροχών προς τους γερμανούς πολίτες, η οποία προβάλλεται από ορισμένους.

«Εάν αρχίσουμε τόσο στα λόγια όσο και στις πράξεις να υιοθετούμε προσανατολισμούς βάσει εκείνων που δεν ενδιαφέρονται για την εξεύρεση λύσεων, τότε εμείς θα χάσουμε την πυξίδα. Οι πολιτικοί αξιωματούχοι οφείλουν να μετρούν τα λόγια τους, διότι, αν προχωρήσουμε σε μία κλιμάκωση, κερδισμένοι θα είναι όσοι ποντάρουν στα ηχηρά λόγια και στις απλοϊκές λύσεις», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον της γερμανικής βουλής αναφερόμενη στην AfD.

«Υπηρετούμε τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο όταν προσανατολιζόμαστε με βάση τις αξίες που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα, την ελευθερία, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη», προσέθεσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Η Αγγελα Μέρκελ υπερασπίσθηκε επίσης τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις και δήλωσε ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Αγκυρα για τον περιορισμό της ροής προσφύγων και μεταναστών είναι αναγκαία και μπορεί να χρησιμεύσει ως υπόδειγμα για συμφωνίες με άλλες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή