ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: «Ο κ. Τσίπρας ρίχνει μαύρο στην καθημερινότητα των πολιτών»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για μία σειρά από θέματα όπως είναι οι τηλεοπτικές άδειες και η οικονομία εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως «ένα χρώμα και ένα πρόσωπο προκαλούν αγανάκτηση στους πολίτες»  και εξήγησε τι εννοεί: "το χρώμα είναι το μαύρο, τα μαύρα λεφτά συγκεκριμένου υποψηφίου, για τα οποία μίλησε υπουργός, το μαύρο στην καθημερινότητα των πολιτών, ένας στους δύο χρωστά στην εφορία, τα χρέη έφθασαν στα ενενήντα δις ευρώ. Και βέβαια μαύρο στην αλήθεια. Το πρόσωπο που προκαλεί αγανάκτηση στους πολίτες είναι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που κάνει τα αντίθετα από όσα υπόσχεται, που λέει ψέματα πριν ακόμη μιλήσει"

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόβαλε ένα βίντεο με παλαιότερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού από το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" που ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μετά την προβολή συνέχισε, λέγοντας: Αυτά ήταν μερικά από αυτά που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, είναι τα ψέματα που θα τον ακολουθούν στο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη. Απέναντι στο μαύρο και στην αναξιοπιστία, η μόνη λύση είναι η ΝΔ και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα το επιβεβαιώσει στη Θεσσαλονίκη όπου θα παρουσιάσει οδικό χάρτη, εξόδου της χώρας από την κρίση.

   Ερωτηθείς για την πρόσφατη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τη διψήφια διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του κ. Τσίπρα και είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι πρωτοφανή, εδώ και δεκαετίες. Πρώτη φορά στη μέση των πολιτικών εξελίξεων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνεται καταλληλότερος από τον παρόντα πρωθυπουργό. Τέλος, 85% των πολιτών δηλώνουν βαθιά απογοητευμένοι από την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, αλλά και τις προοπτικές της χώρας και των οικογενειών τους. Αυτά επιβεβαιώνουν την ορθότητα της θέσης μας, για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην χώρα».

   Για τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και τον έλεγχο των πόθεν έσχες εκείνων που πλειοδότησαν, είπε ότι η ΝΔ ζητά όπως και όλοι οι Έλληνες πλήρη διαφάνεια και έλεγχο, αφού κατατεθούν τα «πόθεν έσχες» των νέων ιδιοκτητών να δημοσιοποιηθούν.

Παρέμβαση και για τις συντάξεις

Όσον αφορά το μείζον θέμα των συντάξεων και τις μειώσεις στις επικουρικές η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλου.  «Ο κ. Κατρούγκαλος – μιλώντας σήμερα στην Ε.Ρ.Τ. – παραδέχτηκε ότι υπήρξαν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που φτάνουν μάλιστα έως και το 40%.Είναι ο ίδιος που – μαζί με τον κ. Τσίπρα – διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις τωρινές συντάξεις. Είναι οι ίδιοι που υπόσχονταν πως, όχι μόνον δεν θα κάνουν μειώσεις, αλλά θα δώσουν και 13η σύνταξη.Εξαπατούν, εμπαίζουν και προκαλούν.
Οι συνταξιούχοι, όμως, τους ξέρουν πια πολύ καλά» καταλήγει η ανακοίνωση

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ