Αποζημίωση 20 εκατ. δολαρίων από το Fox News

Αποζημίωση 20 εκατ. δολαρίων από το Fox News

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τηλεοπτικό κανάλι Fox News ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε στον διακανονισμό της αγωγής σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε καταθέσει η πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων και πρώην Μις Αμερική Γκρέτσεν Κάρλσον εναντίον του διευθυντή του καλωδιακού καναλιού Ρότζερ Αϊλες για 20 εκατομμύρια δολάρια, ζητώντας ταυτοχρόνως συγγνώμη για τα δεινά που βίωσε η δημοσιογράφος στον χώρο εργασίας. Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν αναφέρεται στα στοιχεία του διακανονισμού, αλλά το περιοδικό Vanity Fair, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την εξέλιξη της υπόθεσης, αναφέρει ότι το Fox θα καταβάλει τα χρήματα στη δημοσιογράφο. Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας, της 21st Century Fox, αναφέρει: «Λυπούμαστε και ζητάμε συγγνώμη επειδή η Γκρέτσεν δεν έτυχε του σεβασμού και της αξιοπρέπειας που αυτή και όλες οι συνάδελφοί της αξίζουν».

Η υπόθεση, αξίζει να σημειωθεί, οδήγησε στην παραίτηση του Αϊλες, ενός ανθρώπου με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις, συνεργάτη του Ρούπερτ Μέρντοχ και προσωπικότητας που συνέβαλε στην εξέλιξη του δικτύου Fox.

Ο ίδιος ο πρώην ισχυρός άνδρας του Fox News αρνείται ότι άσκησε πιέσεις στην πανέμορφη παρουσιάστρια να συνάψει μαζί του ερωτική σχέση. Ωστόσο, η κατάθεση της αγωγής της Κάρλσον έκανε και πολλές συναδέλφους της να εμφανιστούν και να στηρίξουν τους ισχυρισμούς της ότι το εργασιακό περιβάλλον ήταν εχθρικό.

Η Κάρλσον, μία από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες του δικτύου Fox, εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό για περισσότερο από μία δεκαετία. Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε, ο Αϊλες «παρανόμως έκανε αντίποινα έναντι της Κάρλσον, σαμποτάροντας τη σταδιοδρομία της επειδή δεν υπέκυψε στις ερωτικές του προσεγγίσεις και παραπονέθηκε για τη συνεχιζόμενη, σοβαρή σεξουαλική παρενόχληση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή