Παρίσι: Αυτοκίνητο με φιάλες υγραερίου ανακαλύφθηκε κοντά στη Νοτρ-Νταμ

Παρίσι: Αυτοκίνητο με φιάλες υγραερίου ανακαλύφθηκε κοντά στη Νοτρ-Νταμ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοκίνητο που περιείχε αρκετές φιάλες υγραερίου ανακαλύφθηκε κοντά στον καθεδρικό της Νοτρ-Νταμ στο κέντρο του Παρισιού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. 

O ιδιοκτήτης του, που έχει τεθεί υπό κράτηση, είναι στον κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών με τα προσωπα που θεωρούνται ύποπτα για θρησκευτικό ριζοσπαστισμό, δήλωσαν αστυνομικοί αξιωματούχοι.

To Peugeot 607, που δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, περιείχε επτά φιάλες υγραερίου, μία από τις οποίες ήταν κενή και ήταν τοποθετημένη στη μπροστινή θέση, σε αυτή του συνοδηγού.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε με τα φώτα κινδύνου αναμμένα, σαν να ήθελε να τραβήξει την προσοχή, δήλωσαν σήμερα δύο αστυνομικοί αξιωματούχοι. «Πιστεύουμε ότι μπορεί να προσπαθούσε να κάνει μια δοκιμή», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Ο ιδιοκτήτης προσήχθη αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ανέφερε μια δικαστική πηγή. Ένα ζευγάρι, ηλικίας 34 και 29 ετών, που φέρεται ότι σχετίζεται με την υπόθεση συνελήφθη την Τρίτη σε έναν αυτοκινητόδρομο της νότιας Γαλλίας και παραμένει ακόμη υπό κράτηση.

Δεν βρέθηκε πυροδοτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε σε ένα στενάκι δίπλα στον Σηκουάνα, το Quai de Montebello, σε απόσταση μερικών μέτρων από τη Νοτρ-Νταμ.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης έγγραφα γραμμένα στα αραβικά.

Η Φλοράνς Μπερτού, η δήμαρχος του Πέμπτου Διαμερίσματος του Παρισιού, είπε ότι η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη να ενισχυθεί η ασφάλεια και να αυξηθούν οι αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή. Όπως σημείωσε, το όχημα είχε αφεθεί σε μια ζώνη όπου απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση και παρέμεινε εκεί επί περίπου δύο ώρες, πριν το αντιληφθούν οι αρχές.

Ερευνα διεξάγεται από την εισαγγελία του Παρισιού, αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή