Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη σε ορισμένα ενθαρρυντικά αποτελέσματα επιχειρήσεων, αλλά προπαντός εξαιτίας της προσδοκίας πως η ΕΚΤ θα αποφασίσει διεύρυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στη συνεδρίαση που άρχισε χθες στη Φρανκφούρτη.

Η ίδια προσδοκία οδήγησε σε υποχώρηση τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. «Η ΕΚΤ θα βρεθεί σύντομα σε σταυροδρόμι και θα αναγκαστεί να καθησυχάσει τις αγορές ότι το QE θα συνεχισθεί παρά τις αρνητικές επιπτώσεις του στον τραπεζικό τομέα», σχολιάζει ο Ντιέρκ Μπράντεμπουργκ, αναλυτής της Fidelity International.

Ετσι, ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με κέρδη 1,41% και ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης με κέρδη 1,3%, ενώ με κέρδη από 0,3% ώς 0,62% έκλεισαν οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου, XETRA DAX της Φρανκφούρτης και CAC 40 της Γαλλίας.

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν, άλλωστε, οι τιμές του πετρελαίου, καθώς έχουν ήδη διαψευσθεί οι προσδοκίες των επενδυτών για συμφωνία παγώματος της παραγωγής μεταξύ Ριάντ και Μόσχας.

Αργά το βράδυ το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν σε επίπεδα γύρω στα 45,37 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 46,96 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινείτο ο χρυσός, που το βράδυ βρισκόταν στα 1.345,46 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή