ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφοπλιστές: Με όρους αγοράς η υπογραφή ΣΣΕ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Προϋπόθεση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι η συμφωνία νέων ρεαλιστικών όρων, οι οποίοι να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά εργασίας» σημειώνει σε επίσημη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης. Επαναλαμβάνοντας όπως τονίζει τις θέσεις του ελληνικού εφοπλισμού, θυμίζει πως «σε μία εποχή όπου η πατρίδα μας και η κοινωνία μας μαστίζονται από την ανεργία, ιδίως στους νέους, έχουμε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία μας να αναβιώσουμε τη ναυτοσύνη των Ελλήνων, την οποία η ελληνική πλοιοκτησία εκτιμά και εμπιστεύεται».

Η ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία, προσθέτει, «έχει αποδεδειγμένα τη δυναμική να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας στους νέους συμπολίτες μας προοπτικές για εργασία και δημιουργία». Ταυτόχρονα, όμως, ο πρόεδρος της ΕΕΕ ξεκαθαρίζει πως «η ανταγωνιστικότητα ήταν πάντοτε και παραμένει καθοριστική παράμετρος για την επιβίωση του ελληνικού πλοίου στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο, προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί στρατηγικό πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται, καθώς πυκνώνουν οι ενδείξεις πως κυβέρνηση και ΕΕΕ θέλουν και βρίσκονται κοντά στο να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο για να απασχοληθούν ως πληρώματα χιλιάδες νέοι άνεργοι, αλλά απαιτείται η συνυπογραφή των συνδικαλιστικών σωματείων της ναυτιλίας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ