Επιλογές διαιτητών που δεν θα προκαλέσουν

Επιλογές διαιτητών που δεν θα προκαλέσουν

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα μετά την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Στ. Δασκαλόπουλου, με την οποία προτείνει την παραπομπή σε δίκη 28 προσώπων, η ηγεσία της ΕΠΟ και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κατά την περίοδο 2012-2014, πρόεδροι ΠΑΕ και διαιτητές της Σούπερ Λίγκας, για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, συνεδρίασε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Κατά τη διάρκειά του δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για το θέμα. Κυριάρχησαν τα θέματα διαιτησίας, λόγω της παρθενικής παρουσίας του εκπροσώπου του συνεταιρισμού στην επιτροπή ορισμού διαιτητών, Δ. Σαραϊδάρη.

Ο Σαραϊδάρης εξιστόρησε όσα συνέβησαν από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, πριν από περίπου ένα μήνα και ιδίως τις επαφές που είχε με την ΕΠΟ σχετικά με την επιλογή του «επιδιαιτητή». Από την ομιλία του φάνηκε ότι στο πλαίσιο της «κατασκευασμένης συναίνεσης» που υπάρχει προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα και οδήγησε στην «προσωρινή λύση Βασάρα» μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ, θα γίνουν «προσεκτικές» επιλογές διαιτητών με στόχο να μη διαταραχθεί επιπλέον το κλίμα και να αποφευχθούν οι αντιδράσεις.

Αόριστο… μοντέλο

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά, κατόπιν ερωτήσεων της νομικής συμβούλου του Παναθηναϊκού, Αθ. Μπαλωμένου, φάνηκε, ότι το «ισπανικό μοντέλο» διαιτησίας εξακολουθεί να είναι κάτι επί της ουσίας μη επαρκώς προσδιορισμένο. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γ. Στράτος, παραδέχθηκε ότι δεν έχει πάρει ακόμα στα χέρια του το «ισπανικό μοντέλο», το οποίο δεν έχει ενταχθεί ούτε στον κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ.

Ερώτηση, από την πλευρά του Παναθηναϊκού, έγινε και για τους πίνακες διαιτητών. Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι προς το παρόν θα ισχύσει ο πίνακας που έφτιαξε η ΚΕΔ/ΕΠΟ χωρίς τη συμμετοχή του Σαραϊδάρη και ότι μετά τις εκλογές της ΕΠΟ και ανάλογα με τη διοίκηση που θα προκύψει το θέμα των πινάκων θα τεθεί εκ νέου.

Το έτερο θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ήταν οι σχέσεις με τη NOVA. Οπως ειπώθηκε, το συνδρομητικό κανάλι θα δώσει αρχικά τρία εκατομμύρια ευρώ. Χθες συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή έξι Ενώσεων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και ζητούν την ακύρωση της προκήρυξης των εκλογών, επειδή δεν έχει συγκροτηθεί η αρμόδια για την οργάνωσή τους «εκλογική επιτροπή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή