«Το Ποτάμι δεν κληρονομείται»

«Το Ποτάμι δεν κληρονομείται»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια πολύ σκληρή απάντηση στη Φώφη Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης διέλυσε χθες κάθε ενδεχόμενο αποκατάστασης των πολιτικών τους σχέσεων χρεώνοντάς της την αποκλειστική ευθύνη για το ναυάγιο στις πολύμηνες συζητήσεις των δύο κομμάτων. «Το Ποτάμι επανέλαβε δημόσια και με ξεκάθαρο τρόπο “Ναι! Πάμε για ένα νέο κίνημα”. Οχι με στημένες κάλπες και με σημαδεμένα χαρτιά, αλλά με ανοικτές διαδικασίες. Προφανώς, όμως, η κ. Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ και πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι», ανέφερε ο κ. Στ. Θεοδωράκης –μέσω του γραμματέα του κόμματός του Παντελή Αβραμίδη– ενώ με ακόμη πιο απαξιωτικό τρόπο προσέθεσε ότι η κ. Γεννηματά «βολεύεται στην ασφάλεια των μηχανισμών της και δεν θέλει μια ανοικτή αναμέτρηση στην κοινωνία, προσβλέποντας σε μια συνεργασία με τον “καλό ΣΥΡΙΖΑ”».

Η χθεσινή οξύτατη αντίδραση του κ. Θεοδωράκη, αλλά και η ολοκληρωμένη πρόταση που έκανε προχθές στην κ. Γεννηματά επισημαίνεται ότι επικροτήθηκαν απ’ όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού. Με δηλώσεις τους στην «Κ» οι κ. Γ. Αμυράς, Γ. Μαυρωτάς, Κ. Μπαργιώτας και Ιάσων Φωτήλας επέρριψαν προσωπικά την ευθύνη του ναυαγίου στη Φώφη Γεννηματά με κεντρικό επιχείρημα ότι «δεν επιθυμούσε τη δημιουργία ενός πραγματικά νέου σχήματος, αλλά να ενσωματώσει το Ποτάμι στο ΠΑΣΟΚ». Ακόμη και οι κ. Σπ. Δανέλλης και Γρ. Ψαριανός, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς ασκήσει κριτική στον κ. Θεοδωράκη, ήταν σαφέστατοι στις τοποθετήσεις τους. Ο μεν πρώτος καταλόγισε στην κ. Γεννηματά ότι «αποδείχθηκε ότι ήθελε να επιβάλει στο νέο σχήμα τους μηχανισμούς της», ενώ ακόμη πιο επικριτικός ήταν ο κ. Ψαριανός. Πίστωσε στον κ. Θεοδωράκη ότι «έκανε μια τολμηρή κίνηση και απέδειξε ότι δεν θέλει να διατηρήσει το μαγαζάκι του» και αναρωτήθηκε «αν η κ. Γεννηματά έχει συνειδητοποιήσει ότι, στη συγκυρία που περνά η χώρα, κανείς δεν νοείται να κρατά ίσες αποστάσεις από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πρώτη, με όλα τα στραβά της, θέλει να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη, ενώ ο κ. Τσίπρας και η παρέα του προτιμούν να κυβερνούν α λα Τσάβες».

Η μόνη παραφωνία στο Ποτάμι εκδηλώθηκε με μια δήλωση (ΣΚΑΪ) του κ. Σπ. Λυκούδη, ο οποίος έδειξε να ισοκατανέμει τις ευθύνες του ναυαγίου, υπονοώντας ότι ήταν λάθος όχι μόνον της κ. Γεννηματά αλλά και του κ. Θεοδωράκη να θέσουν «τεχνικούς όρους» για τον τρόπο εκλογής του νέου αρχηγού, «πριν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της αλληλεγγύης και ενός ενωτικού κλίματος» μεταξύ των δύο κομμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή