Τριπλάσια η επιβατική κίνηση στην Πάρο με το νέο αεροδρόμιο

Τριπλάσια η επιβατική κίνηση στην Πάρο με το νέο αεροδρόμιο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή καταγράφεται η επίδραση του πρώτου μήνα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Πάρου στην επιβατική κίνηση, η οποία τριπλασιάστηκε. Η δυνατότητα προσέγγισης του νησιού με μεγαλύτερα αεροσκάφη εκτόξευσε την κίνηση της Olympic Air στις 18.725 επιβάτες τον Αύγουστο από 6.159 που εξυπηρετήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Συνολικά στο δρομολόγιο Αθήνα – Πάρος η Olympic Air εξυπηρέτησε 17.548 επιβάτες τον Αύγουστο καταγράφοντας αύξηση 185% σε σχέση με πέρυσι. Το άνοιγμα επίσης της πτήσης Θεσσαλονίκη – Πάρος υποδέχθηκαν με θέρμη συνολικά 1.177 επιβάτες. Η συνολική επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Πάρου ενισχύθηκε κατά 204% τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η εκτόξευση της κίνησης στο αεροδρόμιο επιφέρει έσοδα στο Δημόσιο, που του δίνουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση των έργων που εκκρεμούν επιτρέποντας την αυτοχρηματοδότηση της επέκτασης του αεροδρομίου της Πάρου. Η αεροπορική εταιρεία υποστήριξε τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου με μεγαλύτερα αεροσκάφη, περισσότερες συχνότητες αλλά και απευθείας σύνδεση μεταξύ Πάρου και Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή, με δεδομένο μάλιστα ότι το νέο αεροδρόμιο άνοιξε τις πύλες του εν μέσω θερινής περιόδου, προκειμένου να ενημερώσει και να προσελκύσει το κοινό η Olympic Air πρόσφερε τον Αύγουστο περισσότερες από 10.000 θέσεις σε τιμή προσφοράς (39 και 55 ευρώ) για τις πτήσεις μεταξύ Πάρου και Αθήνας. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση του νέου διαδρόμου της Πάρου από το ελληνικό Δημόσιο, η Olympic Air υπήρξε φορέας εκτέλεσης και χρηματοδότησης του έργου ολοκλήρωσης και λειτουργίας του σταθμού επιβατών αλλά και των έργων υποδομής του νέου αερολιμένα Πάρου.

«Η αποτελεσματική συνεργασία με την ΥΠΑ για την εκτέλεση του έργου του τερματικού σταθμού, με χρηματοδότηση και επίβλεψη της εταιρείας μας, σε μόνο 102 ημέρες, αποδίδει ήδη σημαντικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δ. Γερογιάννης.

Στο μεταξύ, τρεις αεροπορικές εταιρείες (Astra Airlines, Sky Express, Olympic Air) «περνούν» στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την εκτέλεση των 28 άγονων αεροπορικών δρομολογίων, σύμφωνα με απόφαση της ΥΠΑ. Συνολικά, οκτώ δρομολόγια (Αθήνα – Ικαρία, Κύθηρα, Πάρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη – Χίος και Σάμος) προσφέρονται από τις εταιρείες χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα. Παράλληλα, δεν εγκρίθηκαν οι τεχνικές προσφορές της Οlympic Air για τέσσερα δρομολόγια (Κέρκυρα – Ακτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος, Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ρόδος, Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος και Ρόδος – Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια). Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή