Μήνυση σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε ο Alpha για τις άδειες

Μήνυση σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε ο Alpha για τις άδειες

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη υπέβαλλε ο τηλεοπτικόσταθμός Alpha σχετικά με όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της δημοπρατικής διαδικασίας για τους 4 τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται να διωχθεί ο επιχειρηματίας μέσω της μήνυσης που υπέβαλλε ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, αφορούν στο κακούργημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της  δημόσιας τάξης.

Τα αδικήματα, όπως ειπε ο κ.Λαζαράτος, αφορούν «στις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ.Σαββίδη, σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων και μάλιστα έδωσε δύο μηδενικές προσφορές. Θα ακολουθήσει αύριο και καταγγελία στην ΕΕ για παραβαση γενικών αρχων των διαγωνισμών».   

Εισαγγελία: Δεν θα χορηγηθεί το υλικό από τη δημοπρασία στον Alpha

Ανακλήθηκε η εισαγγελική παραγγελία για τη χορήγηση στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αντιγράφου του υλικού που ειχε καταγράφει από τις κάμερες ασφαλείας στη ΓΓΕ κατά τη διάρκεια των 66 ωρών της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου με το σκεπτικό ότι δεν ειναι δυνατός ο διαχωρισμός των ευαίσθητων από τα απλά προσωπικά δεδομένα.

Τελικά, όπως αποφασίστηκε, το υλικό δεν θα καταστραφεί και οι υπεύθυνοι του Alpha, αν και δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους, έχουν τη δυνατότητα να το δουν για να το μελετήσουν.

Η απόφαση ισχύει μέχρι να αποφανθεί σχετικά η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου του Alpha, Καθηγητή κ. Πάνου Λαζαράτου

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο νομικός εκπροσωπος του Alpha, καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, ο οποιος τόνισε πως «υπήρξε μια δυσκολια να παρουμε το υλικό απο τις κασετες. Το ελληνικό δημόσιο έσπευσε να ζητήσει την ανακληση της χθεσινής εντολής της εισαγγελέα. Ανακληση δεν υπήρξε, υπήρξαν οδηγίες με τις οποίες ο Alpha μπορεί να δει το υλικό και να πάρει αντίγραφα όταν αποφανθεί επ' αυτού η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτηρα».

Δηλώσεις Παππά για το πόθεν έσχες

Παράλληλα ο κος. Παππάς σε συνέντευή του, ερωτηθείς σχετικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες και το κατά πόσον αυτός πρέπει να επεκταθεί και πέραν της πρώτης δόσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο έλεγχος να αφορά στο σύνολο του ποσού που προσέφερε ο κάθε υπερθεματιστής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «κατ’ αρχήν πρέπει ο κάθε υπερθεματιστής να βεβαιώσει ότι έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να καταβάλει τη δόση που προβλέπεται σε 15 μέρες. Όσο για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του συνολικού ποσού, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή