Μειωμένες κατά 2,7% οι οnline τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Σεπτέμβριο

Μειωμένες κατά 2,7% οι οnline τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Σεπτέμβριο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρά πτώση παρουσιάζουν οι οnline τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε η Trivago.

Αναλυτικά, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην πρωτεύουσα είναι μειωμένη κατά 2,7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015 και διαμορφώνεται στα 108 ευρώ. Με βάση στοιχεία που επεξεργάζεται η Trivago, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή όπως διαμορφώνεται από 50 δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς γι’ αυτό τον μήνα φθάνει στα 134 ευρώ. Δηλαδή, είναι υψηλότερη κατά 24% σε σχέση με τη μέση online τιμή στα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Σημάδια κατάρρευσης παρουσιάζουν οι ξενοδοχειακές τιμές στην Κωνσταντινούπολη, ακολουθώντας τον ρυθμό πτώσης που εμφανίζει η εισερχόμενη τουριστική κίνηση στην Τουρκία. Η μείωση της τουριστικής ζήτησης στη γειτονική χώρα οφείλεται, κυρίως, στις διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις και στην αναταραχή που προκάλεσε το επιχειρούμενο πραξικόπημα. Οι Τούρκοι ξενοδόχοι έριξαν κατακόρυφα τις τιμές, προκειμένου να τονώσουν τις κρατήσεις τους. Για τον τρέχοντα μήνα η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο καταγράφει πτώση κατά 35,2%, φθάνοντας σε 68 ευρώ έναντι 105 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2015.

Eξάλλου, η μέση online τιμή στη Μαδρίτη παρουσιάζει αύξηση κατά 7,3%, φθάνοντας στα 117 ευρώ, ενώ στο Παρίσι υποχωρεί κατά 14,7% φθάνοντας στα 168 ευρώ και στη Ρώμη κατά 4,2% φθάνοντας στα 135 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στο Μονακό με 378 ευρώ και η χαμηλότερη στη Σόφια, στην Αγία Πετρούπολη και στο Κίεβο με 56 ευρώ.

Στο μεταξύ, θετικά είναι τα στοιχεία των αφίξεων ξένων επισκεπτών για τον μήνα Αύγουστο στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Για παράδειγμα, στη Ζάκυνθο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 13,5%, με αποτέλεσμα για το οκτάμηνο η αύξηση να διαμορφώνεται σε ποσοστό 8,5%. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα η οικονομική επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση των αφίξεων δεν αντικατοπτρίζεται και στα έσοδα. Και αυτό γιατί, όπως προσθέτει, η παράνομη μίσθωση τουριστικών κατοικιών έχει εξελιχθεί και στη Ζάκυνθο σε πληγή για τον τουρισμό με μεγάλη επίπτωση σε απώλειες κρατικές εσόδων. Εξάλλου, και στην Κω φαίνεται ότι περιορίζονται οι μεγάλες απώλειες που κατέγραψε στην αρχή της σεζόν. Η πτώση τον Αύγουστο διαμορφώθηκε σε ποσοστό 13%. Ομως ο Δήμος της Κω ανησυχεί για νέες απώλειες λόγω του προσφυγικού ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε ανακοίνωση, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων καταστάσεων και σημειώνοντας ότι η Κως δεν αντέχει να ξαναζήσει εικόνες που θα πλήξουν την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή