ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μάφιν μπανάνα

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γλυκά, Κέικ, Συνταγές

Προετοιμασία: 15' / Ψήσιμο: 35'

Υλικά για 8 - 10 μαφιν:
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 2 ώριμες μπανάνες, σε λεπτές ροδέλες


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για 6 - 8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα.

Χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τις μπανάνες. Μοιράζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για μάφιν (ή σε χάρτινες) και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ