ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μετωπική» Μαξίμου – Ν.Δ. για τα 246 εκατ. των τηλεοπτικών αδειών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η δήλωση του Νίκου Δένδια περί επιστροφής στα κανάλια, των 246 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών αδειών, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», την πρόσφατη διαγωνιστική διαδικασία.

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος σε δήλωσή του, υπογράμμισε: «Αυτή είναι η Ν.Δ. αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί. Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία», για να προσθέσει:  «Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον –εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Παππά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: ««Καλό θα ήταν ο κ. Παππάς να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας. Ας μην ανησυχεί. Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο - έκτρωμα που κατασκεύασε».

Ο υπουργός Επικρατείας ανταπάντησε υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ «κάνει πως δεν καταλαβαίνει το ερώτημα που της ετέθη» και συμπληρώνοντας: «Όταν η ΝΔ  «απαλλάξει τη χώρα» από το νόμο που δίνει για πρώτη φορά νόμιμες άδειες, θα επιστρέψει και τα 246 εκ στους ιδιοκτήτες καναλιών; Ναι; Ή όχι; Έχει μια ευκαιρία απόψε το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει. Απλή ερώτηση που ζητά μια απλή απάντηση…».

Σε νέα απάντησή της, η Νέα Δημοκρατία, επισήμανε:

«Εως ότου πάρει το Δημόσιο τα 246.000.000 ευρώ για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς ας απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα:

1. Άκουσε ή δεν άκουσε για τα 465.000.000 ευρώ πανωπροίκια που δίνει η Κυβέρνησή του στους εργολάβους δημοσίων έργων, εξαιτίας της δικής τους ανικανότητας και αβελτηρίας;

2. Μήπως ξέρει να μας απαντήσει ποιος είναι ο μέτοχος στην offshore εταιρία της “Αυγής”;»

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ