Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κυρίως εξαιτίας των δηλώσεων του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση παράταση του προγράμματος αγοράς τίτλων πέραν της καθορισμένης προθεσμίας τον Μάρτιο του 2017. Πάντως, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα του στόχου της ΕΚΤ του 2%. Το ευρώ χθες, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι, ανήλθε σε υψηλά διετίας συγκριτικά με το δολάριο, φθάνοντας στο 1,1326 δολ. «Φαίνεται πως η επιδείνωση στην Ευρωζώνη, όπως αυτή αποτυπώνεται στα απογοητευτικά στοιχεία βιομηχανικών παραγγελιών της Γερμανίας, αλλά και η πορεία του πληθωρισμού δεν επαρκούν να κινητοποιήσουν την ΕΚΤ σε περαιτέρω χαλάρωση», παρατηρεί ο αναλυτής στρατηγικής της State Street Global Markets Tίμοθι Γκραφ. «Η απραξία της ΕΚΤ δεν προκαλεί έκπληξη, απλώς περιμέναμε κάποιον υπαινιγμό». Το ενδιαφέρον της αγοράς θα μετακινηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα για πιθανές ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων.

Χθες στο Λονδίνο ο FTSE Eurotop 100 έκλεισε με απώλειες 0,35%, στο Παρίσι ο CAC 40 με υποχώρηση 0,34% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με κάμψη της τάξεως του 0,72%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή