Ακυρώθηκαν οι εκλογές της ΕΠΟ

Ακυρώθηκαν οι εκλογές της ΕΠΟ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να γίνουν την 1η Οκτωβρίου στα Χανιά, αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο κάνοντας δεκτή την προσφυγή έξι ενώσεων που ανήκουν στην αντιπολίτευση (Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλίας, Σάμου και Γρεβενών). Η απόφαση ελήφθη «λόγω μη εκλογής των αρμοδίων καταστατικών οργάνων για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας (εκλογική επιτροπή)».

Πρόκειται για ακόμα μία δυσμενή εξέλιξη για την ηγεσία της ΕΠΟ –στους κόλπους της οποίας το κλίμα ήταν χθες βαρύ–, που ανατρέπει τους εκλογικούς της σχεδιασμούς και παράλληλα δίνει αφενός χρόνο στην παράταξη Γραμμένου να ολοκληρώσει νομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν με ενώσεις όπως αυτή της Δράμας και αφετέρου να διεκδικήσει την παρουσία εκπροσώπων της στην «εκλογική επιτροπή» που θα οργανώσει και θα διενεργήσει τις εκλογές.

Η αντίδραση της ΕΠΟ ήταν αναμενόμενη: Ορισε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα με θέμα των ορισμό δύο γενικών συνελεύσεων. Η πρώτη αναμένεται να γίνει στις 12 Οκτωβρίου με θέμα την εκλογή εκλογικής επιτροπής και η άλλη στις 29 Οκτωβρίου με θέμα τις αρχαιρεσίες για εκλογή προέδρου και μελών της Ε.Ε.

Στόχος της διοίκησης της ΕΠΟ είναι οι εκλογές να γίνουν εντός του Οκτωβρίου, ώστε να μην παραβιαστεί ο αθλητικός νόμος, που προβλέπει ότι οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες γίνονται κατά τον μήνα Οκτώβριο του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην πλευρά της παράταξης Γραμμένου υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για νέα προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο με αίτημα τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Χθες παραιτήθηκαν από μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ οι παραπεμπόμενοι σε δίκη για την υπόθεση της κάρτας υγείας, κ. Προύντζος, Καραμελίδης, Τοπολιάτης, Μαζαράκης και Οικονομίδης, ενώ σήμερα, οπότε εκπνέει η προθεσμία διαπιστωτικής πράξης από την ίδια την Ε.Ε. της ΕΠΟ, θα παραιτηθεί ο πρόεδρος, Γ. Γκιρτζικης. Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας κλήθηκαν οι πέντε αναπληρωματικοί των μελών που παραιτήθηκαν.

Στην προσφυγή τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο οι ενώσεις ανέφεραν ως λόγο για τον οποίο η ΕΠΟ απέφυγε να εφαρμόσει το καταστατικό της και να εκλέξει εκλογική επιτροπή, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Φημολογείται ότι η απερχόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σκοπεύει να προβάλει προσκόμματα στην έγκριση των υποψηφιοτήτων συγκεκριμένων προσώπων, με σκοπό να τους στερήσει τη δυνατότητα εκλογής, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης αυτής και τα προβλήματα που θα επισωρευθούν στο ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο».

• Πρόβλημα με τη συμμετοχή της Βέροιας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας προέκυψε χθες. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν της χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα λόγω μη νόμιμης μετοχικής σύνθεσης. Η παράβαση αυτή θεωρείται «βαρεία» και τιμωρείται με υποβιβασμό. Πλέον η «καυτή πατάτα» πέφτει στα χέρια της Σούπερ Λίγκας, η οποία σήμερα θ’ αποφασίσει αν η Βέροια αγωνιστεί την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό. Αν αγωνιστεί και στη συνέχεια η απόφαση της ΕΕΑ «επικυρωθεί» από τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου, τότε η ομάδα της Ημαθίας θα υποβιβαστεί και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 15 ομάδες. Αν δεν αγωνιστεί έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεσή της, τότε εφόσον υποβιβαστεί, θα αντικατασταθεί από ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ. Για τη νομιμότητα της μετοχικής σύνθεσης της Βέροιας έχει γίνει καταγγελία των Τρικάλων, η οποία δεν συζητήθηκε χθες.

Πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν χορηγήθηκε ούτε στον ΠΑΣ Γιάννινα, λόγω ελλείψεων στο γήπεδό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή