Τελευταία «γέφυρα» από Στ. Θεοδωράκη

Τελευταία «γέφυρα» από Στ. Θεοδωράκη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια τελευταία γέφυρα σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ έριξε χθες το Ποτάμι. Με απόφασή του το Πολιτικό Συμβούλιο κάλεσε τους εκπροσώπους της Χαρ. Τρικούπη «σε συνάντηση όποια από τις επόμενες μέρες επιλέξουν», με σκοπό «να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ένα “νέο Κίνημα”, πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου, με κοινή συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη».

Τη συγκεκριμένη κίνηση είχε ήδη προαναγγείλει ο κ. Στ. Θεοδωράκης (Real FM) και είναι προφανές ότι εξυπηρετεί δύο στόχους. Πρώτον, ο επικεφαλής του Ποταμιού επιδίωξε και εμπράκτως να αποδείξει ότι η κ. Φώφη Γεννηματά φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το ναυάγιο που προέκυψε στις μεταξύ τους συνομιλίες Ο δεύτερος λόγος είναι μάλλον ουσιαστικότερος, καθώς στο Ποτάμι διέβλεπαν την πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να βρει και πάλι κάποιους προσχηματικούς λόγους για να αρνηθεί τη συγκεκριμένη πρόσκληση.

Ο κ. Θεοδωράκης είναι αυτονόητο ότι παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες το κύμα εσωτερικής αμφισβήτησης που δέχεται η κ. Φώφη Γεννηματά απ’ όσους της καταλογίζουν ότι είναι αμφίσημη πολιτικά η στάση της. Και αν κάτι θέλησε να καταδείξει, είναι ότι ο ίδιος θα ήταν πρόθυμος ακόμη και να μετάσχει ως απλός στρατιώτης σε ένα νέο ευρύτερο σχήμα, υπό τον όρο αυτό να έχει πολύ συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό που να εξυπηρετεί την ανάγκη να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει η χώρα πάση θυσία στην Ευρώπη.

Ολομέτωπη κριτική

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ολομέτωπη κριτική που άσκησε στην κ. Γεννηματά, θέλοντας να καταδείξει ότι –εν αντιθέσει με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθεί να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ– εκείνος έχει κρυστάλλινες θέσεις ακόμη και για την περίπτωση που ο κ. Τσίπρας χάσει την πλειοψηφία πριν γίνουν εκλογές. «Εμείς δεν βλέπουμε κανένα περιθώριο συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έχουν διαλύσει τη χώρα», είπε ενώ σχολιάζοντας σκωπτικά την πάγια πρόταση της κ. Γεννηματά για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, χαρακτήρισε μια τέτοια λύση «σούπα».

Ακόμη πιο καυστικό, δε, ήταν το σχόλιό του για την προχθεσινή συνέντευξη της κ. Γεννηματά, η οποία είπε ότι θα στήριζε μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση μόνον αν συνέπρατταν τα δύο μεγάλα κόμματα. «Τι νόημα θα είχε η παρουσία των μικρότερων κομμάτων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο κ. Θεοδωράκης, προδίδοντας επί της ουσίας τον κεντρικό πολιτικό του στόχο: Αν τελικώς η σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ αποτύχει, να είναι εκείνος που θα εκφράσει όσους κεντρώους πολίτες έχουν ήδη καταλήξει στη διαπίστωση ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να τύχει στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή