Υψηλούς τόνους υιοθετούν υπουργοί έναντι αντιπολίτευσης και ΜΜΕ

Υψηλούς τόνους υιοθετούν υπουργοί έναντι αντιπολίτευσης και ΜΜΕ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παραπομπή στο μέλλον όσον αφορά τη λήψη συγκεκριμένων κυβερνητικών μέτρων που θα επιλύσουν προβλήματα, αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα ως προς την υλοποίησή τους, καθώς και με επιθέσεις στην αντιπολίτευση και σε εκείνους που ασκούν κριτική, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ, απάντησαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής υπουργοί σε ερωτήσεις που τέθηκαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αξιοσημείωτο είναι πως, αν και οι ερωτήσεις αφορούσαν διαφορετικά ζητήματα, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας επιθετικής κυβερνητικής τάσης, δύο εκ των υπουργών χρησιμοποίησαν ακόμη και ίδιες λέξεις (με χαρακτηριστική την αναφορά στη «σπέκουλα») ή και παρόμοιες τακτικές, όπως η επιλογή να «σχολιάσουν», με αφορμή τις συγκεκριμένες χθεσινές ερωτήσεις, άλλες που είχαν κατά καιρούς υποβληθεί.

Η αρχή έγινε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη. Ερωτηθείς από τον κ. Δ. Καμμένο (ΑΝΕΛ) για το υψηλό ποσό για ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού», αφού αναγνώρισε το πρόβλημα και είπε πως σχεδιάζεται τώρα ευρύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος στο μέλλον, έκλεισε την απάντησή του λέγοντας ότι τα ποσά γενικώς για τον ΕΝΦΙΑ διέψευσαν όσους «καταστροφολογούσαν» το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, με αφορμή ερώτηση του κ. Κ. Κατσαφάδου (Ν.Δ.) για το πρόσφατο σοβαρό δυστύχημα στην Αίγινα, κατηγόρησε τον «γαλάζιο» βουλευτή και συναδέλφους του από την αξιωματική αντιπολίτευση πως επιχειρούν «τακτική πολιτικής αξιοποίησης, μια “σπέκουλα”, άθλιων δημοσιευμάτων», γεγονός που, όπως υποστήριξε, δεν συνιστά «στάση σεβασμού των νεκρών» (ενν. του εν λόγω δυστυχήματος). Ανεβάζοντας τους τόνους, προσέθεσε: «Αρχισε η σπέκουλα από όλους σας, και από τα δημοσιογραφικά επιτελεία και από τα πολιτικά».

Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Υγείας Ανδρ. Ξανθός: με αφορμή, αυτή τη φορά, ερώτηση του κ. Δ. Κρεμαστινού (Δημ. Συμπαράταξη), αφού μεν παραδέχθηκε ουσιαστικά πως υπάρχουν «και ελλείψεις και ένα τεράστιο πρόβλημα καταγραφής δεδομένων στη χώρα», πέρασε αμέσως σε επίθεση εναντίον σχεδόν όλων: «Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους να δημιουργηθεί μια εικόνα γενικευμένης ανασφάλειας στην κοινωνία όσον αφορά τα υγειονομικά θέματα. Η δημόσια υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο χυδαίας πολιτικής σπέκουλας και αντιπαράθεσης», είπε μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή