Εξώδικη δήλωση του κ. Μαντζουράνη

Εξώδικη δήλωση του κ. Μαντζουράνη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυσέλιδη εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση και δήλωση απέστειλε στην «Κ» στις 31/8/2016 ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Μαντζουράνης για την περιορισμένη αναφορά στο όνομά του που έγινε στο δημοσίευμα της 30/8/2016 με τίτλο «Εκπρόθεσμη η εγγυητική Καλογρίτσα. Εγινε δεκτή από την επιτροπή – Απορρίφθηκε η συμμετοχή Βρυώνη».

Παρά τη δημοσιοποίηση από την «Κ» της διάψευσης που έκανε ο ίδιος στο φύλλο της 31/08/2016 –δηλαδή πριν από την αποστολή του εξωδίκου– ως προς την ακρίβεια της πληροφορίας, την οποία αντλήσαμε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αναφέροντας την πηγή της, ο κ. Μαντζουράνης διαμαρτύρεται και ζητεί όπως εντός δέκα ημερών ανακαλέσουμε «το σύνολο» του περιεχομένου του άρθρου και δημοσιεύσουμε τη δική του απάντηση, με κείμενο που ο ίδιος υποδεικνύει και έχει κατά το κύριο μέρος του το ακόλουθο περιεχόμενο: «Οι ισχυρισμοί που δημοσιεύθηκαν στο από 30/8/16 φύλλο της εφημερίδας μας σε σχέση με τη δήθεν ταυτόχρονη ιδιότητα του δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη ως πληρεξούσιου δικηγόρου του ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση του διαγωνισμού για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και ως πληρεξούσιου δικηγόρου και συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των διαγωνιζομένων, ήτοι του Ευ. Μαρινάκη, είναι ψευδείς και βλαπτικοί για την επαγγελματική υπόσταση και υπόληψη του δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη και επ’ ουδενί λόγω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το αληθές είναι ότι ο εν λόγω δικηγόρος: α. Ουδέποτε υπήρξε ούτε είναι πληρεξούσιος δικηγόρος ή συνήγορος υπεράσπισης του Ευάγγελου Μαρινάκη. β. Ουδέποτε εκπροσώπησε τον Ευ. Μαρινάκη ως συνήγορος υπεράσπισης ή πληρεξούσιος δικηγόρος σε οποιοδήποτε δικαστήριο, δικαστικό συμβούλιο, ανακριτή, εισαγγελέα ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή. γ. Ουδέποτε ενεφανίσθη στον Αρειο Πάγο με την ιδιότητα υπεράσπισης του Ευάγγελου Μαρινάκη».

Η «Κ» δημοσιεύει το κείμενο του κ. Μαντζουράνη τηρώντας τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/21981, όπως τροποποιηθείσα ισχύει με το άρθρο 37 του ν. 4356/2016. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή